Ép csirkék borban

Ép csirkék borban

Címlap / Életmód / Receptek / Ép csirkék borban

Ez aztán az ínycsiklandó ünnepi étel! A mini-tyúkok igazán jól mutatnak és nagy lakmározást ígérnek.

Hozzávalók
– 4 szelet vastag kockákra végott szalonna
– 5 dkg fehér cukor
– só, frissen őrölt fekete bors
– 4 kis házi csirke megtisztítva, kibelezve
– 0,5 liter fehérbor
– 0,25 liter víz
– 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

1. Forrósítsunk fel egy nagy magas serpenyőt, dobjuk bele a szalonnát, süssük aranybarnára és ropogósra, ameddig a zsírja kisül belőle. Vegyük ki belőle a szalonnát papírtörlőre.

2. Egy nagy tálba tedd bele a lisztet és a fűszereket (só, bors). A csirkéket hempergesd meg a lisztben, majd tedd a serpenyőbe a csirkéket és pirítsd meg minden oldalukat a szalonnazsírban. Óvatosan add hozzá a bort és hagyd, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

3. Öntd hozzá a vizet, dobd hozzá a fokhagymát és kb. 20 perc alatt párold puhára (a házi csirkéknek jelentősen több időre lesz szüksége).

4. Tedd a csirkéket egy tepsibe és takard le alufóliával, hogy melegben maradjanak.

5. A serpenyőben levő levet ne öntsd el, fedő nélkül addig párologtatsd, ameddig megvastagodik (kb. 10 perc). Kóstold meg a pecsenyelevet és ha kell, fűszerezz utána.

6. Öntsd le a csirkéket ezzel a pecsenyelével és tálald. A szalonnát morzsold a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk!

 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!