Ha egy mutatós és finom húsételt szeretnél készíteni, a klasszikus baconbe tekert csirkét feldobhatod spárgával, ami nemcsak ízre lesz kirobbanó, de színvilágában is gasztronómiai élményt okoz.
Hozzávalók
csirkemellfilé,
spárga, bacon,
fokhagyma
Elkészítés
1. A csirkemellet vágd vékony szeletekre, ha kell, klopfold ki őket egy kicsit. A szeleteket sózd és borsozd meg, majd a közepét kend meg egy kis zúzott fokhagymával.
2. Fektess néhány spárgát a hússzeletre, majd tekerd fel, és göngyöld körbe egy baconnel. A tekercset szúrd át egy fogpiszkálóval vagy húspálcikával, és tedd egy tepsibe.
3. Ha mindegyik tekercs elkészült, önts a tepsibe egy kis vizet, fedd e fóliával és rakd a sütőbe.
4. Amikor a hús megpuhult, vedd le a fóliát és pirítsd meg a tekercseket.