Életmód / Ezotéria

Ez az 5 csillagjegy a legrosszabb főnök

Nem csak magánéletünkre, párkapcsolatunkra, vagy éppen személyiségünkre hat a horoszkópunk. Csillagjegyünk azt is befolyásolja, hogyan viselkedünk beosztottként, vagy főnökként. Neked vajon milyen poszt való? Ha az alábbiakban magadra ismersz, akkor nem leszel vezetőként igazán közkedvelt…

Kos

Amennyire kiváló munkaerő a kos, annyira problémás főnök. Ennek több oka is van: egyrészt egyáltalán nem ezt gondolja magáról, rendszeresen másokban, a beosztottjaiban keresi a hibát. Nem állítjuk, hogy sosincs igaza, amikor így vélekedik, de gyakran téved.

Másodszor pedig legnagyobb hibája az, hogy úgy véli, a saját tempóját minden átlagembernek bírnia kellene.

Erről szó sincs… A kos végtelenül maximalista, fáradhatatlan, de nem mindig tudja megfelelően motiválni az alkalmazottait annak érdekében, hogy ők is hasonlóképpen álljanak a feladatok elvégzése elé.

Emellett gyakran hibája, hogy csak rövidtávon igazán hatékony, a hosszú távú célokba sokszor belefárad. Ilyenkor pedig ahelyett, hogy magába szállna, általában a beosztottjaira hárítja a felelősséget.

Oroszlán

Az oroszlánok – a kosokhoz hasonlóan – valódi hajcsárok tudnak lenni. Hátráltatja valódi (és egyébként nagyon jó) vezetői képességeiket, hogy túlságosan büszkék, és gyakran a külsőségekre többet adnak, mint a kézzel fogható eredményekre.

Képesek személyiségük legrosszabb oldalát elővenni, ha azzal tekintélyt és elismerést vívnak ki maguknak.

Könnyen elérik, hogy az alkalmazottjaik féljenek tőlük, ami hosszútávon nyilván nem kifejezetten jövedelmező a cég szempontjából. Szinte sosem ismerik el, ha valamit elrontottak, igazán könnyen rákenik másokra, ha saját hibájukból balul sültek el a dolgok.

Olvastad már?  A csillagjegyed megmutatja, hogy milyen társ illik hozzád a leginkább

Ehhez társul az is, hogy gyakran hirtelen haragúak, hajlamosak nyilvánosan jelenetet rendezni, de bocsánatot nem igazán kérnek – ha mégis, azt már szigorúan négyszemközt teszik.

Skorpió

A skorpió az egyik legkitartóbb jegy, amihez jó adag önhittség is társul. Ebből eredően kiváló főnök tud lenni, aki ráadásul nagyon jól motiválja hozzáállásával a beosztottjait. Akkor mégis hogy kerülhetett a felsorolásunkba?

Nos, úgy, hogy saját lendületét maximálisan elvárja beosztottjaitól, ami sajnálatos módon nem igazán követhető, főleg nem hosszútávon.

Nem igazán érdekli, ha fáradtságba, depresszióba hajszolja az alkalmazottait, ő csak a célt tartja szem előtt. Ehhez járul az is, hogy iszonyúan jó emberismerő, úgyhogy „szükség esetén” ott tudja bántani a beosztottakat, ahol a legjobban fáj nekik.

Eléri, hogy rettegjenek tőle, nem csak a hozzáállása végett, hanem azért is, mert bántóan kritikus személyiség, aki egyáltalán nem tart attól, hogy nyilvánosan megalázzon másokat.

Bak

A bak is valódi hajcsár tud lenni, pontosan azért, amiért a korábban felsorolt jegyek: egyszerűen maximalista. Azonban nem csak ez a hátrányos tulajdonsága főnökként, hanem az is, hogy végtelenül pesszimista tud lenni.

Olvastad már?  Így viselkedsz, mikor fülig szerelmes vagy, a csillagjegyed szerint

Vezetőként neki kellene bátorítania, támogatnia a csapatát, ehelyett először tombol, mérgelődik, másokat hibáztat, aztán próbál csak megoldást találni.

Nagyon nehezen adja ki a kezei közül az irányítást, ami részben jó a beosztottaknak – legalábbis akkor, ha nem akarnak előrébb jutni, dicséretet kapni, de szívesen viselik, ha valaki egész nap pesszimista gondolatokat hajtogat.

Sokszor nehéz kitalálni, mit akar, mit vár el az alkalmazottaitól, mert nem mutatja ki az érzéseit – csak amikor azok már robbanásig feszültek benne.

Vízöntő

A vízöntő már nem azért került a felsorolásunkba, mert olyan nagyon maximalista lenne, hanem mert teljesen kiszámíthatatlan. Ehhez társul, hogy hajlamos magát pótolhatatlannak feltüntetni, ez pedig minden alkalmazottban ellenállást kelt.

Olyan jól játssza a szerepét, hogy könnyen megtéveszt bárkit, de csak azok látják valódi képességeit, akik nap, mint nap vele (vagy éppen helyette) dolgoznak.

Meglehetősen sok vízöntő kerül méltatlanul főnöki beosztásba pusztán azért, mert jól mozgatja a háttérben a szálakat.

Minderre rátesz egy lapáttal, hogy egyáltalán nem bírja a szabályokat, ezért azokat gyakran csak másokra alkalmazza, magát bármikor könnyen állítja a korlátokon kívülre. Csak azokat a beosztottakat tűri meg maga mellett, akiket nem kell irányítani, hanem zokszó nélkül teszik a dolgukat – ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, szépen hátradőlhet.