Csicsóka krémleves

Csicsóka krémleves

Címlap / Életmód / Receptek / Csicsóka krémleves

A krémelvesek egyik legfinomabb változata a csicsókás. Édesen fűszeres ízvilága lágy krémes textúrával egészül ki. Plusz fűszert vihetsz bele, ha egy gerezd tört fokhagymát dinsztelsz az elején.

Hozzávalók

50 dkg csicsóka
3-4 szál újhagyma
1 db leveskocka
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál étkezési keményítő
só, őrölt fehérbors
Elkészítés

A megtisztított csicsókát kockázd fel, az újhagymát szeld vékonyra, egy liter vízzel és a leveskockával forrald fel őket, ízesítsd sóval és borssal. Ha megfőtt, turmixold össze, majd a tejszínt keverd el a keményítővel és öntsd a leveshez. Tálalás előtt még egyszer melegítsd össze, de már ne forrald fel.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!