Otthon / Dekor

A 10 legstílusosabb csempe, ha kicsi a fürdőszobád

Fekete-fehér dráma

Egy újabb örök klasszikus színpár, ami évtizedekkel ezelőtt is divat volt és évtizedekkel ezután is stílusos lesz. A fekete és a fehér időtlen szépsége mindenkit elvarázsol és egy fürdőbe is kellemes drámát hoz. Arany kiegészítők használatával kicsit régies, klasszikus hatást kelthetsz.

 

Tágas fényesség

A magasfényű padló nem szerencsés, sőt tilos a fürdőben, mert csúszós, azonban a falakon jó hasznát vehetjük, főleg akkor, ha a helyiség nem bővelkedik négyzetméterben. A fényes csempe ugyanis visszaveri mind a napfényt, mind a lámpák fényét, ezáltal világosabbá és tágasabbá varázsolva a fürdőszobát. Ugyan napjainkban nagy divat mindenből mattot választani, a fényes csempe kifizetődő választás és a vízcseppek is kevésbé látszanak meg rajta. 

 

Térszabászat mozaikkal

Ahogy a második pontban említettük, kis fürdőbe inkább a nagyobb méretű csempe való, egy teli mozaik ugyanis könnyen összenyomja és szűkös hangulatúvá varázsolja a helyiséget. ha azonban okosan használjuk, a mozaik nagy hasznunkra is lehet, csak csínján kell vele bánni: ha alacsony a fürdő, egy függőleges mozaik-csík magasabbá teszi, ha pedig szűkös, egy falon körben végigfutó mozaikcsík szinte „kitágítja” az enteriőrt. 

 

Merész fekete

Ha fekete fürdőre vágyunk, akkor sem kell lemondanunk róla, ha nem nagy a vizes helységünk, a legsötétebb árnyalat ugyanis sokoldalúbb, mint azt sokan gondolják. Ha nem megfelelően alkalmazzuk, a fekete valóban „összehúzhatja” a helyiséget, de ha jó a stratégiánk, elegáns mélységet kölcsönöz. Egy padlótól mennyezetig feketével csempézett fürdő nem ajánlott, de ha csak csípőmagasságig hozzuk fel, vagy egyetlen falon alkalmazzuk, kifejeztetetten tágítja a teret.

 

Megkapó minták

Ne félj kreatívnak lenni a csempéddel, nyugodtan alkoss vele mintát a falon. Egy szép vagy érdekes motívum odavonzza a szemet és csodás fókuszpontja lehet a kis fürdőszobának.

 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást