Tulajdonságok, amelyek a csakráid kiegyensúlyozott működésére utalnak

Tulajdonságok, amelyek a csakráid kiegyensúlyozott működésére utalnak

Címlap / Életmód / Ezotéria / Tulajdonságok, amelyek a csakráid kiegyensúlyozott működésére utalnak

Korona csakra

Ha a korona csakra blokkolt állapotban van, akkor előtérbe kerülnek a félelmeink, aggályaink, feszélyezetté válunk és instabilitás jellemzi az életünket. A túlműködés sem hoz pozitív élethelyzetet, ugyanis ekkor a korona csakrától mohóvá, falánkká és kapzsivá válunk, de jellemző lehet az agresszív, cinikus fellépés mások felé.

Ilyen, amikor harmóniában van: Amikor a korona csakra megfelelően működik, akkor türelmesek, megfelelő mértékben elővigyázatosak vagyunk, nem érzünk kétségeket magunkkal, környezetünkkel szemben sem, valamint élénkké és bizakodóvá válunk.

Harmadik szem csakra

Blokkolt állapotban a harmadik szem csakra alacsony libidót okoz, illetve az intimitás igénye háttérbe szorul. Szívesebben elkülönülünk a többi embertől, szeparáltabban élünk és nem mondhatjuk magunkat kreatívnak. Túlműködése esetén túlérzékennyé, érzelmessé válunk, könnyen manipulálunk, vagy esünk áldozatául manipulálásnak és túlságosan is előnyben részesítjük a hedonista élvezeteket.

Ilyen, amikor harmóniában van: Amikor a harmadik szem csakra harmonikusan működik, akkor nem okoz számunkra gondot a kreatív cselekvés, optimistán állunk az életünk elé, elkerülnek minket a dühkitörések, valamint a libidónk is ideális tartományban mozog.

Torok csakra

A torok csakra blokkolt állapotban alacsony önértékelést, erőtlenséget, alsóbbrendűség érzetet okoz, míg túlműködése során állandó éhségérzetet vált ki. Utóbbi esetén könnyen kialakul a fennhéjázó, hatalmaskodó magatartás, miközben túlságosan is kritikussá és perfekcionistává válunk.

Ilyen, amikor harmóniában van: Amikor a torok csakra balanszban működik, akkor nem esik nehezünkre az önkontroll gyakorlása. A hozzáállásunk bizakodóvá válik, megérkezik a személyes energiánk, helyrebillen az önbizalmunk és jól menedzseljük az életünket.

Szív csakra

Amikor a szív csakra blokkoltan képes csak működni, akkor az empátiánk nagyon mélyre süllyed, szörnyen nehezen tolerálunk másokat. Utálkozóvá és feszélyezetté válunk, ebből pedig számos konfliktusunk adódik. Túlműködése esetén előtérbe kerül az irigység és a féltékenység, miközben túl sokat és túl könnyen adunk magunkból másoknak.

Ilyen, amikor harmóniában van: Harmonikus működése esetén a szív csakra békét, harmóniát, optimizmust hoz az életünkbe, kompromisszum késszé, melegszívűvé és toleránssá válunk a hatására.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást