Oltás: Vannak üzletek, ahol kedvezményt kínálnak az oltottaknak

Oltás: Vannak üzletek, ahol kedvezményt kínálnak az oltottaknak

Címlap / Hírek / Oltás: Vannak üzletek, ahol kedvezményt kínálnak az oltottaknak

A brit kormány számos helyi székhelyű vállalkozás segítségét kérte, hogy ösztönözze a fiatalokat a Covid-19 oltás felvételére. Azok, akik már beoltatták magukat, és ezt igazolni tudják, számod kedvezményt vehetnek igénybe, többek között olcsóbban foglalhatnak szállást, kedvezményt vehetnek igénybe egy taxi szolgáltatónál, egy ruhamárka 10 fontos kupont kínál a 18 és 20 év közötti oltottaknak. Az oltottak ételházhozszállítós cégtől, busztársaságtól és az Ubertől is kaphatnak vouchert.

Változattos jutalmak az oltakozóknak

Romániában egy piacon nyitott oltóponton azzal próbálták ösztönözni az oltási hajlandóságot, hogy az oltás mellé a románok egyik nemzeti eledelét, a micset kínálták ajándékba a vakcina mellé. Bevetették már a román mulatós zenét, a malenét is. Az országban népszerű sztárokat kértek fel arra, hogy népszerűsítsék az oltást, volt olyan muzsikus is, aki vakcinás slágerrel jelentkezett.

Az ételes húzás egyébként nem egyedi. Felmerült már Japánban gyozával, Izraelben pedig kólát, sört, barheszt és péksüteményeket, illetve sóletet kaphattak a beoltottak. Oroszországban egyes helyeken fagylaltot, az USA-ban fánkot kínáltak a vakcina mellé. Azokban az államokban, ahol legális, arra is volt példa, hogy marihuána volt a jutalom.

Szlovákiában Covid-lottóval próbálnak egyre többeket rávenni arra, hogy felvegyék az oltást. Elég komoly pénzösszegeket, akár 140 millió forintnak is megfelelő összeget sorsolnak ki a jelentkezők között. A játékra azonban csak azok jelentkezhetnek, akik már beoltatták magukat.

Jodi Jacobson/istockphoto.com

A Guardian cikke szerint Pekingben két doboz tojást adnak az oltás mellé. Vannak helyek Kínában, ahol vásárlási utalványokkal, élelmiszerrel vagy egyenesen pénzzel csábítják az embereket az oltásra.

Indiában egy kisvárosban a helyi ötvösök arany orrékszerrel jutalmazzák a már beoltott nőket. Észak-Delhi önkormányzata ötszázalékos adó-visszatérítést ajánl a beoltott lakosoknak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást