Szükség lesz-e emlékeztető oltásokra? Ezt mondják az amerikai szakértők

Szükség lesz-e emlékeztető oltásokra? Ezt mondják az amerikai szakértők

Címlap / Életmód / Egészség / Szükség lesz-e emlékeztető oltásokra? Ezt mondják az amerikai szakértők / 2. oldal

A kormányzati szervek hangsúlyozták, hogy minden jogosult személynek teljes dózist kell kapnia az egyik jóváhagyott vakcinából, amelyek mindegyike ingyenes.

A CDC és az FDA azt mondta, hogy az emlékeztető oltások kérdése kiterjedt tudományos adatokat igényel, és nem függ csak a gyógyszeripari vállalatok hozzájárulásától.

„Gyakorlatilag minden kórházi ápolásra szoruló vagy halálos kimenetelű COVID-19 fertőzés az oltatlanok köréből kerül ki”

– említette a közlemény.

Hozzátették, hogy az ügynökségek jóváhagyják az emlékeztető oltásokat, „ha és amikor a tudomány bebizonyítja, hogy szükség van rájuk”.

StefaNikolic/istockphoto.com

Egyre nagyobb az egyetértés a Biden-adminisztráció egészségügyi tisztviselői között, miszerint az idősebb és a gyengített immunrendszerű embereknek szükségük lehet egy harmadik oltásra.

A Fehér Ház csütörtöki sajtótájékoztatóján Anthony Fauci amerikai orvos, virológus, Joe Biden egészségügyi főtanácsadója kijelentette, hogy „rendkívül fontos, hogy lépéseket tegyünk”, az immunhiányos emberek védelmének megerősítése érdekében. Arra hivatkozott, hogy megfigyelési adatok szerint ők általában nincsenek „megfelelően védve” a standard oltóanyag-adaggal.

„Most ezen dolgozunk, és a lehető leggyorsabban megvalósítjuk”– mondta Fauci. A CNBC jelentése szerint az amerikai felnőtt lakosság mintegy 2,7%-a immunszuppresszív. Az immunhiányos emberek teszik ki a COVID -szövődmények miatt kórházba került emberek 44%-át.

A hét elején, a WHO szerdai sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója azt mondta, hogy bár megérti „minden kormány aggodalmát, hogy megvédje népét a delta-változattól”, az emlékeztető oltásokat nem szabad előtérbe helyezni, amíg a világ legsebezhetőbb emberei és egészségügyi ellátásban dolgozók nem oltottak.

„Felszólítjuk a vakcinagyártókat, hogy helyezzék előtérbe a Covax-ot” – mondta Tedros, utalva a világ COVID-19 elleni oltási programjára.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást