Hozzávalók:
50 dkg sovány túró 5 dl habalap 2 citrom leve 1 vaníliás cukor 1 mokkáskanál szárított reszelt citromhéj 20 dkg kakaós keksz 1 dl sovány tej 1 evőkanál zselatin 1 csomag zselatin a bevonáshoz citromkarikák kandírozott gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:
Kipapírozok egy 22 cm-es kapcsos tortaformát. Kakaós keksszel lerakom az alját.
Nem fed le minden területet a keksz formája miatt, de majd a krém kitölti az esetleges űrt.
A habalapot habbá verjük, beledolgozzuk a túrót, a citromlevet, a szárított reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot.
Főzőedénybe tesszük a deciliternyi tejet, beleáztatjuk a zselatin, felmelegítjük.
Ha kihűl, lassacskán 4-5 kanálnyit keverünk bele a túrós krémből, alaposan elegyítjük, majd a zselatinos krémet dolgozzuk bele a habos túrós krémbe.
Ezt a zselatinos citromos krémet a kakaós kekszre öntjük és elsimítjuk.
Tetejére citromkarikákat és kandírozott színes gyümölcsöket teszünk.
A tetejére tortazselé kerül.