Citromos rizsfelfújt

Citromos rizsfelfújt

Címlap / Életmód / Receptek / Citromos rizsfelfújt

Nagyszerű rizses sütemény, ami garantáltan a család kedvencévé válik. Mivel előzőleg a rizst citromos cukros vízben főzzük meg, nagyszerűen átveszik a szemek ezt az üde citrusos ízt.

Hozzávalók:

1 liter tej,
4 dl víz,
10 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg rizs,
4 tojás,
10 dkg vaj,
fél csapott evőkanál liszt,
vaj és zsemlemorzsa az edény kikenéséhez.
Elkészítés:

A tejet forrald össze a vízzel, a cukorral, a citrom héjával, és főzd benne puhára a rizst. Ha kihűlt, add hozzá a vajjal elkevert tojások sárgáját, majd a lisztet, és a tojások felvert habját.

Vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tortaformába töltve tedd a rizst 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral!

Tipp: A tésztába mazsolát is keverhetsz, ezzel plusz ízt és textúrát adhatsz a süteményednek.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!