Nagyszerű rizses sütemény, ami garantáltan a család kedvencévé válik. Mivel előzőleg a rizst citromos cukros vízben főzzük meg, nagyszerűen átveszik a szemek ezt az üde citrusos ízt.
Hozzávalók:
1 liter tej,
4 dl víz,
10 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg rizs,
4 tojás,
10 dkg vaj,
fél csapott evőkanál liszt,
vaj és zsemlemorzsa az edény kikenéséhez.
Elkészítés:
A tejet forrald össze a vízzel, a cukorral, a citrom héjával, és főzd benne puhára a rizst. Ha kihűlt, add hozzá a vajjal elkevert tojások sárgáját, majd a lisztet, és a tojások felvert habját.
Vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tortaformába töltve tedd a rizst 190 fokra előmelegített sütőbe, és süsd aranybarnára. Tálalás előtt hintsd meg porcukorral!Tipp: A tésztába mazsolát is keverhetsz, ezzel plusz ízt és textúrát adhatsz a süteményednek.