Castagnole

Castagnole

Címlap / Életmód / Receptek / Castagnole

Mennyei olasz édesség. Apró, fánkszerű desszert, amely a rumtól és citromhéjtól különleges ízbombává válik.

Elkészítése:

Hozzávalók 60-80 darabhoz, mérettől függően
30 dkg az összes liszt
5 dkg cukor
egy csipet só
1 teáskanál sütőpor
7 dkg vaj, szobahőmérsékletű
2 nagy tojás, enyhén felverve
2 evőkanál rum (vagy ánizs likőr)
egy fél citrom reszelt héja
sütéshez olaj (vagy sertészsír, ha hagyományosan szeretnénk készíteni)
porcukor

Elkészítése:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat és szitáljuk össze egy tálba.

Adjuk hozzá a tojást, rumot és a citromhéjat, keverjük össze mixerrel, amíg sima tésztát nem kapunk. Gyúrjunk 2 cm vastag hengereket a tésztából.

Vágjuk cseresznyenagyságú darabokra és formáljunk belőle golyókat. Közben forrósítsunk fel annyi olajat, hogy ellepje a golyókat. Kb. 160-170 C forró legyen az olaj, ha túl forró, akkor túléghetnek a fánkok.

Miután megsült a castagnole, csöpögtessük le, hagyjuk langyosra hűlni és szórjuk meg porcukorral.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!