Burgonya lepény

Burgonya lepény

Címlap / Életmód / Receptek / Burgonya lepény

Azok, akik szeretik a tojásos lepényeket, azok biztos szeretni fogják ezt a burgonyás változatot is. A recept rendkívül egyszerű!

Hozzávalók 2 személyre:

– 200 g burgonya, főzve, kockára vágva

– 50 g bacon, vékonyra szeletelve

– 5 tojás

– 50 ml tej

– 50 g parmezán sajt

– 25 g cheddar sajt, reszelt

– 1 teáskanál petrezselyem, apróra vágva

– 50 g vöröshagyma, apróra vágva

– 1 / 2 teáskanál bors

– 1 / 8 teáskanál szerecsendió por

– 1 / 4 teáskanál só

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A bacont egy serpenyőben pirítsuk meg.

2. Keverjük össze a tojásokat a fűszerekkel (vöröshagyma, bors, szerecsendió, só).

3.

Öntsük egy hőálló edénybe a tojásos keveréket, a tejet, tegyük hozzá a burgonyát, bacont, parmezánt és keverjünk el mindent. Szórjuk meg a tetejét még cheddar sajttal és ha tetszik, zöldpetrezselyemmel.

4. Tegyük az egészet a sütőbe és süssük aranybarnára. Forrón tálaljuk.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást