Bundás alma egyszerűen, fahéjjal

Bundás alma egyszerűen, fahéjjal

Címlap / Életmód / Receptek / Bundás alma egyszerűen, fahéjjal

A savanyú almák valahogy nem akarnak fogyni a spájzból? Próbáld ki az illatos fahéjas bundás almát! Ezt a népszerű desszert alapanyagot a rántott húshoz hasonló módon, édes formában tudsz elkészíteni. Tálald melegen, porcukorral meghintve. Gyors és finom nyalánkság.

Hozzávalók

2 nagy savanykás alma,
5 dkg liszt,
2,5 dl étolaj a sütéshez,
fahéjas porcukor a megszórásához.
  Hozzávalók a tésztához

1 tojás,
10 dkg liszt,
2 tk cukor,
1 dl tej,
0,5 dl víz.
Elkészítés

Az almákat hámozd meg, szúrd ki a közepüket és vágj belőlük nagyjából egy centiméter vastag karikát, majd forgasd meg őket lisztben. A tészta hozzávalóit dolgozd össze, majd egyesével mártsd bele az almakarikákat, és forró olajban süsd ki őket. Hintsd meg őket fahéjas porcukorral, és még melegen tálald.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!