A savanyú almák valahogy nem akarnak fogyni a spájzból? Próbáld ki az illatos fahéjas bundás almát! Ezt a népszerű desszert alapanyagot a rántott húshoz hasonló módon, édes formában tudsz elkészíteni. Tálald melegen, porcukorral meghintve. Gyors és finom nyalánkság.
Hozzávalók
2 nagy savanykás alma,
5 dkg liszt,
2,5 dl étolaj a sütéshez,
fahéjas porcukor a megszórásához.
Hozzávalók a tésztához
1 tojás,
10 dkg liszt,
2 tk cukor,
1 dl tej,
0,5 dl víz.
Elkészítés
Az almákat hámozd meg, szúrd ki a közepüket és vágj belőlük nagyjából egy centiméter vastag karikát, majd forgasd meg őket lisztben. A tészta hozzávalóit dolgozd össze, majd egyesével mártsd bele az almakarikákat, és forró olajban süsd ki őket. Hintsd meg őket fahéjas porcukorral, és még melegen tálald.