5 budapesti virágüzlet, ahonnan lehetetlenség üres kézzel távozni

5 budapesti virágüzlet, ahonnan lehetetlenség üres kézzel távozni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5 budapesti virágüzlet, ahonnan lehetetlenség üres kézzel távozni

Bizonyos ünnepnapok alkalmával mindig kiemelt figyelmet kapnak a virágüzletek, ami nem véletlen. Virágot nem csak egyes alkalmakkor érdemes vásárolni, hanem bármikor, amikor csak tehetjük! Most pedig összegyűjtöttem azokat a budapesti virágüzleteket, ahonnan lehetetlenség üres kézzel távozni, így, ha szeretnénk mindig gyönyörű virágokkal és növényekkel körbe venni magatokat, akkor irány az alábbi üzletekbe!

Laura Virág

Budapest 6. kerületében található ez az ízig-vérig púder álom, ami a Király utca 28.-as szám alatt bújik meg. Az üzletből árad a romantika és a természet imádata! Mindig friss, illatos és káprázatos virágkínálattal várják az arra járókat! Ha a Laura Virágba betérsz, két dologban biztos lehetsz. Az egyik, hogy biztosan szívélyes fogadtatásban lesz részed, a másik, hogy virág társaságában fogsz távozni.

A mesés virágkompozíciók mellett természetesen más dekor elemekkel is találkozhatunk az üzletben, és ha szeretnénk megtekinteni, hogy milyen elképesztő dekorációk alkothatók az ott kapható kínálatból, csak másfél utcát kell odébb sétálni, és máris elénk tárul a tulajok által üzemeltetett Vintage Garden, aminek a komplett dekorációjáért a virágbolt tulaja és csapata felel.

Budai Virágműhely

Aki a 3.

kerület, Bécsi út 77.-es szám előtt egyszer már elsétált, az biztosan meg is állt egy pillanatra, és jó eséllyel be is tért ebbe a csodás virágműhelybe! A hely pikantériája, hogy megannyi egyedülálló növény és virág található ott, amik önmagukban is csodálatos dekorelemként szolgálhatnak egy-egy helyiségben, de akár mesés csokorban is hazavihetjük őket, hogy valóban az otthonunk ékeként szolgáljanak.

Ha mindez nem lenne elég, a virágokon túl számos más természetes és gyönyörű termékkel és dekorációval is találkozhatunk, így biztosan nem fogunk üres kézzel távozni. A Budai Virágműhelyről szintén elmondható, hogy kedves és közvetlen személyzet várja az arra járókat, így nem csak gyönyörű virágokkal, de kifejezetten pozitív élménnyel távozhatunk az üzletből.

Smúz

A Kossuth Lajos tér önmagában is csodálatos környék, de mióta ráleltem a Smúz virágüzletre és kávézóra, azóta teljesen más szemmel tekintek a Parlamentre! Szó szerint, és átvitt értelemben is, hiszen a tér 18.-as száma alatt található üzlet valóban az impozáns épületre néz, így, ha nem csak futtában rohanunk be egy lélegzetelállítóan gyönyörű virágcsokorért, hanem beülünk egy különleges kávéra, vagy egy fenséges süteményre is, akkor virágillat bódulatában valóban szebbnek, varázslatosabbnak láthatjuk majd a világot.

A hely pikantériája, hogy a legextrémebb ötleteinket is képesek megvalósítani, legyen szó virágkötészetről vagy tortakészítésről.

Mindemellett egy fiatalos, ám a természetet és a virágokat maximális szenvedéllyel szerető csapattal találkozhatunk, akik ugyan akkora lelkesedéssel készítik el számunkra a reggeli kávét, mint a megvenni kívánt csokrot.

Kötelező zarándokhely minden virág és kávé imádó számára!

Plantomime

Ismét a 6. kerület egyik gyöngyszemét szeretném bemutatni nektek, méghozzá egy a Nagymező utca 60-as szám alatt található virágüzlet képében. A Plantomime egy kicsit eltér az előzőekben felsorolt virágboltoktól, hiszen számukra a fő profil az esküvő- és rendezvény dekoráció, de szerencsére nem ez az egyetlen!

Ugyanis a mesés virágdobozaik és csokraik azonnal magukkal ragadnak mindenkit, aki szereti a növényeket, illetve az esztétikus és különleges dekorációt, így el se tudnám képzelni Budapestet nélkülük! Ami azonban még inkább különlegessé teszi ezt a helyet, az az oktatási programjuk, aminek köszönhetően számos tehetséges virágkötővel gazdagodott már a világ, és reméljük még többel fog.

Hihetetlen szenvedéllyel viseltetnek a virágkötészet művészete iránt, ami azonnal átragad az arra járókra is, így tényleg lehetetlen tőlük üres kézzel távozni!

Virágos Pagony (Fót)

Kivétel erősíti a szabályt, ugyanis a Virágos Pagony Fót-on található, és nem is virágüzlet, hanem egy 6600 nm2-en elterülő kertészet, ahol saját kezűleg ültetnek, nevelnek és vágnak 60 virágfajból, több mint 160 fajtát! Mondhatjuk, hogy a Virágos Pagony csapatának valóban az életet jelentik a virágok és a növények.

Újra és újra lenyűgöz az a kitartás, elhivatottság és szenvedély, amit a kertészetbe ölnek, és aminek eredményeképpen lélegzetelállítóan mesés csokrok születhetnek! Akár eseményre, akár az otthonunk dekorálására rendelünk tőlük virágot, biztosak lehetünk benne, hogy páratlan, hazánkban még alig ismert virágokból készült, mesés virágkölteményekkel találjuk majd szembe magunkat.

Mivel a saját terményeikből készítik a virágcsokrokat és dekorációkat, így tavasztól késő őszig – az első fagyok megérkeztéig – rendelhetünk tőlük, de ez idő alatt biztosak lehetünk benne, hogy nem egyszer fog kopogtatni nálunk a futár!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást