Budapest is? Ez lett a világ 8 legbarátságtalanabb városa 2014-ben

Budapest is? Ez lett a világ 8 legbarátságtalanabb városa 2014-ben

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Budapest is? Ez lett a világ 8 legbarátságtalanabb városa 2014-ben

Előző cikkünkből megtudhattad, hogy a Condé Nast Traveler magazin világutazói mely 8 város ítélték a földkerekség legbarátságosabbjának. A listának azonban megvan az ellentétpárja is – tele olyan helyekkel, ahol az értékelők úgy érezték, nem látják őket annyira szívesen.

8. Milánó, Olaszország

Itália divatfővárosa valóságos paradicsom lehet számodra, ha kiadós shopping-túrára vágysz – de a hozzászólók szerint mégsem neked való, ha a hagyományos olasz vendégszeretet a szíved csücske.

„Az igazi szépségért menj inkább dél felé” – javasolja valaki, míg más szerint egyenesen „elkeserítő, inkább hagyd ki!” Milánó védelmére szóljon, hogy a plázák mellett is rengeteg látnivalót rejt, ha tudod, hol keress.

7. Frankfurt, Németország

Az Oktoberfest sörünnep alkalmával mindenki odavan érte, a németek ötödik legnagyobb városa korántsem annyira népszerű az év többi részében. 

„Mindenki olyan hűvösnek tűnik, leszámítva a turistákat” – jegyezte meg valaki, míg más szerint „a hétköznapi emberek nem túl boldogok itt”. 

Persze, előfordulhat, hogy még nem csúszott le elég sör a torkukon, tehát meg kellene látogatniuk a híres Villa Kennedy’s bárt.

6. Peking, Kína

Noha rengetegen lenyűgözőnek és gyönyörűnek titulálják a kínai fővárost, a „szörnyű légszennyezettség” is gyakran helyet kap a hozzászólásokban. 

Füstös és zsúfolt, ami elvonja a figyelmet a meseszép látnivalókról” – jelentette ki valaki könyörtelenül, míg más a piszkos utcák és a borzalmas forgalom miatt panaszkodott.

5. Marseille, Franciaország

Igaz, hogy elragadó történelmi városról van szó, az odalátogatók legtöbbjében felmerül a bűnözés okozta dilemma. „Szép hely, de vigyázz a zsebedre!” – figyelmeztetett az egyik kommentelő.

„Ne közelíts! Fenyegető légkör a turistákra nézve” – fogalmazott picivel sarkosabban másvalaki. Tény, hogy nem árt óvatosnak lenned, de ettől még a városlátogatásról ne mondj le!

4. Párizs, Franciaország

Ajjaj, a gallok alaposan felbőszítették a CN Traveler olvasóit! A „meseszép” és „romantikus” jelzőket kiérdemlő főváros népe ugyanis szerintük szörnyen hideg.

„Ne is számíts baráti fogadtatásra. Mindenki kifejezetten durva” – magyarázza az egyik utazó. Mindig legyen nálad térkép vagy GPS, mert elvileg biztos lehetsz benne, hogy nem siet majd a segítségedre senki sem.

3. Moszkva, Oroszország

Az oroszok legnépesebb városa megint megkapta a magáét a turistáktól. „Barátságtalanok az emberek, de a kulturális nevezetességek pont olyanok, mint amilyennek elképzelted őket” – legyintett egyikük. 
Talán a nyelvi korlát vagy a hőmérséklet a fagyos fogadtatás alapja? „A lakosok többsége nem beszél semmilyen idegen nyelvet” – készítenek fel jó előre.

2. Cannes, Franciaország

Nyolcból három város francia, húha! Úgy tűnik, a „csigazabálók” sokak begyében ott vannak. Ha fontolgatod, hogy ellátogatsz Cannes-ba, a világ egyik legnagyobb filmfesztiváljára, számíts rá: a város „igencsak feledhető” a vörös szőnyeget leszámítva. 

Európai Vegas, nem vágyom ide visszatérni” – írta valaki, míg más elkeserítően barátságtalan emberekről beszélt.

1. Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság

A világ egyik leggyönyörűbb városa sajnos még mindig aggodalmat ébreszt az utazók egy részében. „Nem biztonságos egyedül idelátogatni” – mondta valaki, míg más nem félt a „veszélyes” jelzőt használni. 
„Ez a bűnözés és a kontrasztok helye” – bölcselkedett egy harmadik. Az egyik pillanatban még szuperül érzed magad, a következőben pedig rád nehezül a nyomás, hogy borravalót adj valamiért, amit nem is kértél…
Téged meglepett ez a nyolcas lista? Elvette a kedved attól, hogy egy korábbi álomutazást megvalósíts?

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!