7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról

7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról

Címlap / Stílus / Test / 7 dolog, amit tudnod kell a brazil gyantáról

1. Tényleg minden szőrszáltól megszabadít

Míg a bikinivonal gyantázása során többféle fazon közül választhatsz, addig a brazil gyanta után egyetlen szőrszál sem marad, beleértve a szeméremtest teljes felületét és a feneket. Hogy a gyantázás sikeres legyen, egy dolgot semmiképp ne tegyél meg előtte, mégpedig ne borotváld le az érintett területeket.

A gyanta nem lesz képes megszabadítani a nem kívánt szőrszálaktól, ha nincsenek legalább néhány milliméter hosszúak. Abban az esetben, ha túl kislányosnak találnád ezt a fazont, néhány szál megmaradhat, de a brazil gyantába több tényleg nem fér bele.

2. Nem ajánlatos közvetlenül a menstruáció előtt és alatt

Ha egy-két napon belül meg fog jönni, vagy épp menstruálsz, akkor semmiképpen ne menj brazil gyantára, hiszen minden hónapban ezeken a napokon a legérzékenyebb a bőröd, egy ilyen kezelés pedig egyébként sem simogató érzés.

3. A legjobb, ha zuhanyozol előtte

Mielőtt elindulnál a kozmetikusodhoz, vegyél egy forró fürdőt, vagy zuhanyozz le meleg vízben, hogy meglágyuljanak a pórusaid. Így kevésbé lesz fájdalmas a kezelés. Hogy még kevésbé érezd kellemetlenek a kezelést, előtte néhány nappal érdemes bekenned hámlasztó krémmel az érintett területeket.

Tudnivalók a brazil gyantázásról
olegbretlavstev/istockphoto.com

4. Felesleges szégyenlősködnöd a kezelés alatt

A gyantázáshoz a nadrágod/szoknyád és a fehérneműdet is le kell venned, amit, ha először vagy ilyen kezelésen, kellemetlennek érezhetsz. Erre azonban semmi szükség, hiszen valószínűleg a kozmetikusod előtte már több száz szeméremtestet látott, és neki ez a munkája, nem fog ítélkezni feletted.

Az is lehet, hogy megkér majd arra, hogy a gyantázás közben helyezkedj e időnként másként, ami teljesen természetes, hiszen nem minden érintett területhez egyszerű hozzáférni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást