6 bosszatóan igaz Murphy törvény a nyaralásra

6 bosszatóan igaz Murphy törvény a nyaralásra

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 bosszatóan igaz Murphy törvény a nyaralásra

Murphy-vel nem csupán az átlagos hétköznapokon találkozhatunk, bizony az év egyik leginkább várt időszakában, a nyaraláson is folyton felfedezhetjük jelenlétét. Persze ezek a törvényszerűen bekövetkező eshetőségek nem feltétlenül rontják el az egész pihenést, de mindenképpen izgalmassá teszik a hetet…

Akkor jön meg a vérzésed

Mindenre gondoltál, amikor megtervezted az utat, már előre lebeszéltétek, hogy akkor vesztek ki szabadságot, és hogy a nagyik is ráérnek vigyázni a csöppségekre, csupán egy dolgot nem vettél számításba, a vérzésedet. 
A nyaralást megelőző hónapban szembesülsz vele, hogy a romantikusnak tervezett hetetekbe éppen belekontárkodik a ciklusod, úgyhogy gőzerővel böngészed a netet, milyen természetes módszerekkel tudnád eltolni, vagy hogy nem árt-e, ha nem tartasz szünetet a fogamzásgátlódban.

Előző nap vesztek össze

Rátok aztán abszolút nem jellemző, hogy veszekednétek, de ha valamikor, akkor a nyaralás előtt egész biztosan összekaptok.
Az is lehet, hogy fontolgatod az egész út lemondását, mert azt gondolod, így semmi értelme az egésznek, de ne add fel, nagy eséllyel csak túl sok elvárással tekintetek az elkövetkezendő egy hét elé. 
Mondhatjuk, tipikus a nyaralás előtt vitázás, hiszen felnőttként nem lehet csapot, papot hátrahagyni, gyakran több munkát, előkészületet és ezáltal feszültséget takar az utolsó pár nap, amit nyilván egymáson vezettek le.

Már első nap leégtek

Vajon mire gondoltál, amikor úgy érezted, a márciusi szolizás még a nyár derekán is érezteti a hatását?
Arra egész biztosan nem számítottál, hogy rákvörösre égsz, holott próbáltál ügyelni a naptej használatra és időnként az árnyékba is behúzódtál…
Most alaposan fel kell rúgnotok a nyaralási ütemtervet, mert az biztos, hogy a teljesen leégett testedet jó néhány napig nem mutogathatod a járókelők előtt.

Valami probléma lesz a szállással

Idén biztosra akartatok menni, ezért ötcsillagos szállodában foglaltatok helyett, ám annak már nem jártatok utána, hogy a kedvező árú, magas besorolású szállodák nem minden országban takarják a számunkra elvárható minőséget. 
Ha nem ezzel lesz problémátok, akkor garantáltan kifogtok egy elviselhetetlen szomszédot, aki álló nap a sarkán jár, bömbölteti a tévét, de az biztos, hogy a két szobával odébb levő lakosztályban minden este meghallgatjátok az ágyrugók ütemes mozgását.

Elkövetsz néhány szépségbakit

Nagy eséllyel szeretnéd a legjobb formádat hozni a nyaraláson, így a készülődésbe belevonod az összes olyan szépségápolási technikát, amit még nem próbáltál ki. 

Nos, most már biztos tudod, hogy nem a legjobb egy héttel a nyaralás előtt otthon testtekercseléssel kísérletezgetni, mert esetleg nem úgy reagál a bőröd rá, mint a mesében, nem szerencsés hajat festeni, mert a klór pillanatok alatt kiszívja, és a barnás, vöröses csík, amit húzol magad után a medencében, a legkevésbé sem szexi.

A következő nyaralásra inkább az epilálást is időben megejted, mert most már tudod, hogy a piros pöttyök nem tűnnek el egy nap alatt…

Jön valami nyavalya

Ha nincs nálad a felfázásra, allergiára való tablettád, akkor hiába nem volt problémád már két éve, most lesz, elvégre nem nyaralás a nyaralás patikalátogatás nélkül. 
Már el is felejtetted, mikor voltál utoljára rosszul utazás közben, az biztos, hogy a nyaralás előtt előjön a hányingered, és amennyire tartasz a hasmenéstől, annyira nagy eséllyel leszel te az egyetlen a családból, aki kidől.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást