Egészség / Életmód / Lélek

A boldogság titka 10 országból: másképp nézel majd a világra

A boldogság titka 10 országból: másképp nézel majd a világra

A franciák és a slow living

Franciaországban az emberek nem a multitaskingról híresek, és eszükbe sem jut hosszú időn át egyszerre több dologgal is foglalkozni. Inkább a lassú életmódot, azaz a “slow livinget” részesítik előnyben, és a romantikára, az élet apró örömeinek felfedezésére fordítják energiájukat.

Képesek kikapcsolni, és ahelyett, hogy hazavinnék a problémáikat, ezeket gondolatban félreteszik. Felesleges stressz helyett inkább kávéznak, beszélgetnek, jókat esznek, és csak akkor foglalkoznak az elintéznivalókkal, amikor azoknak tényleg eljött az ideje!

 

A norvég boldogság titka

Norvégiában a komfortérzetet tartják a boldogság egyik kulcsának. Az itt élők úgy vélik, ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat az életünkben, szükségünk van arra, hogy tényleg el tudjuk engedni magunkat.

Nem kellenek kényelmetlen magas sarkú cipők, sem pedig ruhadarabok, amikben csak feszengenek, hiszen a lényeg azon van, hogy jól érezzék magukat!

Számukra az is elengedhetetlen, hogy otthonos hangulatot teremtsenek maguk köré, figyeljenek arra, hogy ahol élnek, oda tényleg jó érzés legyen hazamenni, és ezt előszeretettel osztják meg a barátaikkal, szeretteikkel és.

 

Oldalak: 1 2 3 4 5

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást