Mit kezdjünk a januárunkkal? Biztonságos szórakozási lehetőségek

Mit kezdjünk a januárunkkal? Biztonságos szórakozási lehetőségek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Mit kezdjünk a januárunkkal? Biztonságos szórakozási lehetőségek

1/6. Természetjárás

A természetjárás minden évszakban adott és elérhető program, ugyanakkor a legtöbben télen kerülik az erdőt. Való igaz, hogy nem a legkellemesebbek ilyenkor a körülmények, de éppen ezért teljesen más képét mutatja a vidék, és az addig jól ismert táj is rejtegethet újdonságokat.

Jobban fel kell öltözni, és figyelmesebbnek kell lenni az előkészületek során, de ilyenkor sem érdemes lemondani az erdőjárásról, aminek pozitív egészségügyi hatásait már megannyiszor megerősítették. Szabadtéri program lévén akár találkozhattok is a közeli ismerőseitekkel, hiszen kinn sokkal könnyebb megtartani a biztonságos távolságot. Közben mégsem kell úgy éreznetek, hogy mindentől és mindenkitől elszigetelődtetek.

Imgorthand/istockphoto.com

2/6. Regisztrációt igénylő programlehetőségek

A mi városunkban több kezdeményezés is indult, hogy biztonságos keretek között mozduljon meg a környék.

Az egyik egy kutyasétáltatós program: a kutyáinkat kellett regisztrálni és minden héten (legalább egyszer) teljesíteni az előírt feladatot egy sétával egybekötve. Az applikációban meg kell adnunk a megtett kilométert és fotóval igazolni, hogy a feladatot is elvégeztük (pl. turistajelzést kerestünk, vagy éppen plusz egy főt magunkkal vittünk). Nem igazi a verseny, de motiváló, hogy minden héten plusz egy sétát beiktassunk és kipiálhassunk a heti feladatot.

A másik program az adventi időszakhoz kapcsolódott. Minden nap, egészen karácsonyig meg kellett fejtenünk egy rejtvényt, ami alapján eljuthattunk egy házhoz. Ott egy kivilágított, ünnepi ablak várta mindazokat, akik részt vettek a vadászatban. Verseny itt sem volt, csupán egy fotót kellett feltölteni az erre a célra létrehozott csoportban.

Érdemes érdeklődnöd, a ti környéketeken van-e ilyen, vagy ehhez hasonló játék, hiszen az egész családot könnyebb bevonni az aktív időtöltésbe, ha nem csak maga a séta a célja a szabadtéri programnak.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást