A „bixie” 2022 legnépszerűbb rövid frizurája

A „bixie” 2022 legnépszerűbb rövid frizurája

Címlap / Stílus / Haj / A „bixie” 2022 legnépszerűbb rövid frizurája

Mikor már azt hittük, mindent láttunk a hajtrendekkel kapcsolatban, akkor jön a bixie és a 90-es évek után 2022-ben is uralni fogja a frizura-divatot. Hogy mi is az a bixie? Megvan Meg Ryan egykori „se nem tüsi – se nem bubi”, bájosan borzos sérója? Nos, ez a bixie.

A bubi a legváltozatosabb frizura. Lob – mint long bob – azaz hosszú bubi, shag, mint kócos bubi. Annyi féle bubifrizura van manapság, hogy az ember azt sem tudja, melyiket kérje a fodrásztól. Talán ezért is van, hogy idén kicsit visszatérünk az alapokhoz – jelen esetben egy 90-es években népszerű hajhoz. Az átmenetekkel teli, könnyen fenntartható frizura ugyanis mindig divat lesz. 

Meg Ryan volt az, aki évtizedeken keresztül viselte töretlen bájjal ezt a kócos rövid hajat, ami még akkor is remekül állt neki, mikor már rég nem volt huszonéves. Másfél évvel ezelőtt Rowan Blanchard volt az, aki újra behozta a köztudatba ezt a jópofa frizurát, mikor a Párizsi divathéten ezzel jelent meg. 

A hírességek már bevállalták

Ma már több híresség fején is a bixie díszeleg, olyannyira, hogy a sztárfodrászok előrejelzései szerint 2022-ben a frizura aranykora jön majd el újra. Az angol színésznő, Florence Pugh is megvált hosszú tincseitől és büszkén mutatta meg Instagram oldalán új haját, amivel csodásan fest. Frizurája nem túl rövid, mégis remekül variálható.

A hétköznapokban például hordhatod simán összeborzolva, amihez nem kell más, csak egy kis hajhab amit ujjaiddal oszlatsz el a fejeden. Ha pedig elegánsan szeretnél megjelenni, akkor sikkes loknikat süthetsz bele, vagy csak egyszerűen hátra- vagy oldalra fésülheted, a fejedre lapítva. A lényeg az, hogy percek alatt varázsolhatsz belőle teljesen új megjelenést, így mindig alkalomhoz, személyiségedhez, vagy éppen kedvedhez illő lesz a frizurád. 

Akkor is jól működik, ha egyenes, hullámos vagy természetes göndör a hajad. Ráadásul szuper, ha vékonyszálú, kevés, vagy éppen ellenkezőleg, dús, vastag sörényed van. Kijelenthetjük, hogy igazán gendersemleges is, hiszen fiúknak és lányoknak egyaránt jól áll. Legnagyobb előnye talán mégis az, hogy úgy formálhatod a saját ízlésedre, ahogy akarod. Ha kísérletezni szeretnél a hajaddal, ennél a frizuránál nincs jobb. Elég hosszú, hogy ki tudd vasalni, be tudd sütni vagy egyszerűen az ujjaiddal megformázni, mégis elég kurta ahhoz, hogy változatos, rövid hajad legyen, amivel nem kell sokat foglalkozni.

Ha rövid hajat keresel, a bixie lehet a tökéletes fazon

Ez a hibrid haj anélkül mesél a személyiségedről, hogy kinyitnád a szád. Elmondja, hogy vidám, érdekes és nem mindennapi jellem vagy, ráadásul minden hajtípushoz és arcformához illik. Ha kerek az arcod, akkor elől kicsit hagyd hosszabbra a hajat, ha pedig hosszúkás arcformával rendelkezel, nyugodtan vághatsz hozzá frufrut is. A választékod lehet mélyen oldalt, középen, vagy – az összeborzolt változatnál – éppenséggel sehol is, így egyszerűen képtelenség megunni. 

Ha változtatni szeretnél a külsődön és kifejezetten friss, modern megjelenésre vágysz, a bixie az a haj-trend, ami remek választás. Hosszabb, mint a szuper-rövid pixie, de rövidebb és játékosabb, mint a bubi, így egyszerre lehet vidám és sikkes viselet. Tökéletes annak is, aki le szeretné vágatni a haját, de nem szeretne állandóan fodrászhoz járni, hiszen ha hagyod megnőni, egy idő után csinos bubifrizurává alakul.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!