Háztartás / Otthon

Binder csipesz praktikák, amik megkönnyítik az életedet

Binder csipesz praktikák, amik megkönnyítik az életedet

Imádom a binder csipeszek sokoldalúságát, a háztartásban és úgy általában a hétköznapokban – nagyon sok helyen használom őket. Messze nem csak arra jók, hogy összefogjanak pár papírt, vagy a segítségükkel rögzíthessünk néhány fontosabb iratot. Mutatom a kedvenc binder csipesz praktikáimat, amik a te életedet is megkönnyítik majd!

A klasszikus irodai kiegészítők – alkalomra szabva

Ha szeretnéd a binder csipeszeket eredeti céljuk szerint használni, akkor jó ötlet, ha kicsit feldobod őket – ezzel is segítheted a rendszerezést. Manapság már vásárolhatsz különböző méretű és színű csipeszeket, de egy-egy színes, mintás ragasztószalaggal könnyedén feldíszítheted őket.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Így nem csak a csoportosítás során állják majd meg a helyüket, hanem akár alkalmakon is felhasználhatod őket: lehet belőlük ajándékkísérő, vagy akár ültető kártyát csíptethetsz össze a segítségükkel. Természetesen nem csak szalagokat ragaszthatsz a csipeszekre, hanem saját magad által nyomtatott feliratokat, képeket is, sőt, a scrapbookhoz hasonló technikák bármelyikét bevetheted ezeken az apróságokon.

Rendszerezés másként

A binder csipeszek alapvetően a rendszerezéshez használatosak, de nem csak a papíralapú holmik során vetheted be őket. Az irodánál maradva, segítségükkel tökéletesen vezetheted a kábeleket az asztalodon. Elég, ha néhány csipeszt ráteszel az asztal szélére, majd a fémrészbe beakasztod a csatlakozókat. Így nem kell a földön kutakodnod az összegabalyodott kábelek között. Az itt rögzített csipeszek egyikére feltekerheted a fülhallgatódat is, így az mindig kéznél lesz, és nem a fiók mélyén hever majd.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

A kisebb súlyú kiegészítőket, mint amilyen a cellux, bátran felteheted egy-egy csipeszre, de nehezebb holmikat is felakaszthatsz a segítségével, ha papírtáskába teszed őket, és a táska fülét csípteted az asztalra. A csipeszeket egyébként tartóként is bátran bevetheted: az okostelefonokat gond nélkül megtámasztják, és a kulcsokat is könnyebben rendszerezheted a segítségükkel.

Csipeszek a háztartásban

A csipeszek talán a zacskók zárásánál a leghasznosabbak: a fűszereket apróbbakkal, a különféle liszteket, zacskós alapanyagokat nagyobbakkal zárhatod le. A súlyokra odafigyelve akár a hűtőben, akár az éléskamrában is felcsíptetheted a különféle hozzávalókat, elég, ha beszerzel egy rácsos tárolót, vagy akasztókat ragasztasz fel a falra. Így extra, egyébként kihasználatlan helyhez juthatsz.

A csipeszek akkor is jó szolgálatot tesznek, ha új receptet próbálnál ki. Elég, ha a könyv mindkét oldalára teszel egy-egy csipeszt, de akár fel is akaszthatod a receptet például a mágneses késtartóra

A gumikesztyűk tárolására is alkalmasak, vagy épp a textilszalvéták, tányéralátétek összepárosítására, de akkor is segítenek, ha a kukászacskó folyton lecsúszkál – csak csíptess egy-egy csipeszt az oldalára!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

A csipeszeket a fürdőszobában szintén felhasználhatod: mi rendszeresen bevetjük, amikor fogyóban van a fogkrémünk. Elég, ha feltekered a tubus alját, rácsípteted a csipeszt a végére, és így máris az összes fogkrémet ki tudod majd belőle préselni – erőlködés nélkül.

Mivel a csipeszek kinyithatóak, arra is alkalmasak, hogy a tubusokat fellógasd a segítségükkel. Ez jó ötlet akkor, ha nagyon kicsi a fürdőszobád, vagy nem akarsz hajolgatni a tusolóban. Elég, ha a csipeszeknek keresel helyet, majd fejjel lefelé felakasztod a tusfürdőket, samponokat, akár kisebb kampókra. Még le sem kell venned őket a csipeszről, amikor szükséged van rájuk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást