Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

A földjegyű emberek stabilak, határozott elképzeléseik vannak mindenről, azonban a biztonság iránti igényük kifejezetten nagy – ezek a tulajdonságok nem csak felnőttkorban, hanem már gyermekként is megmutatkoznak. Szerencsés, ha megismered a gyermeked ezen oldalát is, hiszen ha tudatosítod magadban az egyénre szabott vonásait, akkor célzottan vezetheted a nevelés rögös útján.

Igénylik a stabilitást, a biztonságot

A földjegyű gyermekek esetében feltétlenül törekedni kell arra, hogy a csemeték stabil hátteret tudhassanak a magukénak. Ez persze minden csöppség esetében létfontosságú, de a földjegyű gyermekek kifejezetten rosszul viselik, ha a biztos otthon, a megszokott nyugalom valamilyen okból kifolyólag megbomlik. Ilyen pl. egy komolyabb otthoni veszekedés, a válás, de a költözést, vagy az osztályváltást sem veszik túl könnyedén. Nyilvánvaló, hogy ha elkerülhetetlen a változás, akkor ők is képesek lesznek alkalmazkodni, de sokkal lassabban és nehezebben, mint társaik.

Segíts, hogy kibontakozhasson a művészi vénája!

A földjegyű csemeték kiemelkedően jó kézügyességgel és hihetetlen kreativitással rendelkeznek, ráadásul alapvetően nyugodtak, ami jó adag gyakorlatiassággal párosul: emiatt érdemes már gyermekkorban támogatni őket, hogy különféle foglalkozáson kibontakoztathassák tehetségüket. Otthon is az átlagosnál könnyebb lefoglalni az apróságokat az olyan kézügyességet igénylő játékokkal, mint amilyen a homokozás, a gyurmázás, a festés, a hajtogatás, de azt is nagyon élvezik, ha bevonod őket a főzésbe, sütésbe (főleg a tésztagyúrásba, szaggatásba).

A legtöbb esetben a földjegyű gyermekek sokkal jobban eljátszanak egyedül, mint társaik. Ugyan három éves korig általában senkinek sem igazán megy a közösségi játék, csak kevesen vannak azok, akik önállóan is ilyen jól elfoglalják magukat.

Általában a földjegyű gyermekek szülei azok, akik könnyedén elvégeznek minden házimunkát, tudnak tornázni, hajat szárítani, készülődni a kicsik mellett, és nem értik, miért okoz ez az egész bárkinek problémát. Persze, ez csak akkor igaz, ha a megfelelő játékokkal sikerül lekötni az apróságok figyelmét, ellenkező esetben garantált, hogy egy földjegyű gyermeket nem lehet szem elől téveszteni.

Előfordulhat, hogy te sokkal pörgősebb és aktívabb vagy, mint földjegyű gyermeked, és ez okozhat köztetek nézeteltéréseket, de neked kell engedned, és elfogadnod, hogy neki mindenhez több idő kell. Cserébe élvezheted azt a türelmet és kitartást, ami viszont csak a földjegyű gyermekeknek adatott meg.

Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

Makacsak és fontosak nekik az anyagiak

A földjegyű gyerkőcök nagyon céltudatosak, és amit szeretnének elérni, azért kőkeményen harcolnak, úgyhogy a nevelés sok esetben feladhatja a leckét számodra. Ugyanakkor muszáj, hogy következetes legyél, mert ebből is rengeteget tanulnak. Talán furcsa, de a földjegyű gyermekeknél már egészen kiskorban megmutatkozik a stabil anyagiak iránti igény, amit persze ők még nem tudnak beazonosítani.

Mégis, valahol legbelül igen erősen megnyugtatja őket, ha nem szenvednek hiányt abból a biztonságból, amit a pénz tud nyújtani – és fordítva, tudat alatt is feszélyezheti a csemetéket, ha anyagi nehézségekkel szembesültök. Persze, ezeket a hercehurcákat nem igazán lehet elrejteni előlük, de törekedned kell rá, hogy ne érezzék, ha esetleg problémásabbra sikerül egy-egy időszak.

Földjegyű gyermek: a bika

Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

A bika gyermek esztétikai érzéke nagyon erős, egyenesen rajong azokért a dolgokért, amik összekapcsolhatóak a művészettel, vagy csak egyszerűen szépnek, kellemesnek tekinthetőek. Ezekből merít erőt, ezek inspirálják, mikor játszik, alkot. Sok esetben tipikus művészléleknek tekinthetjük a bika gyermeket, ugyanis amennyire leköti a művészet, annyira hajlamos arra, hogy az „evilági” teendőit halogassa.

Pl. sok esetben nehezen lehet rávenni, hogy elinduljon az óvodába, hogy megírja a házi feladatát, vagy, hogy alkalomadtán besegítsen az otthoni teendőkben. A legtöbbször jó étvággyal bírnak, nem kell őket tukmálni sőt, sokszor inkább arra kell figyelmeztetni a kis bikát, hogy nem minden a testi élvezet, avagy az evés. Persze, ezt is csak óvatosan kell kommunikálni, hiszen esetükben tényleg lelki boldogságot is jelent, ha tele a hasuk.

A kis bika gyermeknek különösen nagy igénye van arra, hogy saját tapasztalatokat gyűjtsön, tehát kis eséllyel lesz számára elegendő, ha elmondod, hogy veszélyes felállni a mászóka tetején. Ő minden bizonnyal ki fogja próbálni, miért veszélyes ez a mutatvány, és vajon tényleg igazad volt-e, ezért szülőként jó eséllyel a nap 24 órájában résen kell majd lenned.

Földjegyű gyermek: a szűz

A szűz gyermekek vérbeli maximalisták, fiatal koruk ellenére is. Ők azok, akik ahelyett, hogy kipakolnának a fiókból, inkább rendet raknak, letörlik maguk után az asztalt, és nagyon hamar megtanulnak úgy enni, hogy ne kelljen előkét használniuk. Még nem tudják másként kifejezni hasznosság iránti igényüket, minthogy mindenhol segédkeznek, megpróbálnak hasznosak, ügyesek lenni, és nagyon letöri őket, ha valamiért kudarcot vallanak. (Főleg, ha szülőként nincs elég türelmed ahhoz, hogy támogasd a próbálkozásaikat.)

Minden téren nagyon igyekeznek, ami persze gyakran zárul sikertelenséggel, éppen emiatt lényeges, hogy szülőként bátorítással, támogatással szolgálj, és nagyon ügyelj a dicséretre, minden apró siker után – ebből táplálkoznak a kis szűz jegyű gyermekek.

Idővel előfordulhat, hogy majd figyelmeztetned kell arra is, hogy kicsit szertelenebb legyen, ami furcsának tűnhet, de a szüzek hajlamosak rá, hogy túlságosan stréberek, maximalisták legyenek, és ezzel már általános iskolában is kizsigerelhetik magukat. A legrosszabb, ha egy szűz jegyű gyermeket még a szülei is folyton noszogatnak, mert meglátják benne a potenciált. Fel kell hívni a figyelmét arra, hogy a dolgokat egészben, ne apró részleteiben figyelje, hogy ne lásson mindenben hibát, és hogy legyen kedves, nyitott a kis társai felé.

Földjegyű gyermek: a bak

Bika, Szűz vagy Bak a gyermeked? Így fejlesztheted, ha földjegyű

A bak gyermekek sokszor kitűnnek korosztályukból azzal, hogy nagyon érettek, a többiekhez képest kifejezetten felelősségteljesen gondolkoznak, márpedig emiatt kicsit különcnek láthatják őket a társaik, és lehet, hogy nehezen találnak majd barátokat. Általában nagy tervekkel rukkolnak elő, más kérdés, hogy ezeket nem minden esetben viszik véghez. Sok bak igazi maximalista, és ha a te gyermekedre is igaz ez, akkor szörnyen makaccsá válhat már gyermekkorban is. Az evilági, anyagi dolgokhoz nagyon jól értenek és alkalmazkodnak, de érzelmi szinten már egészen más a helyzet.

A legtöbbször harapófogóval kell kihúzni belőlük, mi nyomja a szívüket, szülőként sokszor úgy érezheted, egyszerűen nem bízik benned a saját gyermeked. Erről persze nincs szó, de az igaz, hogy ösztönösen félnek a lelki sebektől, ezért nagyon nehezen fejezik ki az érzelmeiket. Bezárkóznak, gondolván, hogy abból nem lehet baj. Éppen emiatt kell törekedned arra, hogy kicsit nyitottabb legyen a bak jegyű gyermeked, hiszen baráti, párkapcsolati szinten is komoly nehézségeket okozhat majd számára, ha túlságosan távolságtartó.

Aligha fogja kikérni a véleményedet, általában önállóan fog dönteni mindenről.

Sokkal kevésbé kell majd bátorítanod arra, hogy rohamléptekkel haladjon előre a céljai érdekében, sokkal inkább vissza kell majd kicsit fognod, hogy lassítson, de legalábbis koncentráljon azokra a dolgokra, amik valóban örömet okoznak ebben az életben.

Képek forrása: AllaSerebrina/Depositphotos.comAllaSerebrina/Depositphotos.com

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást