Bika a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Bika a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bika a csillagjegyed? Ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Bikaként a földjegyűekhez tartozol, úgyhogy nyugodt szívvel mondhatjuk, te tényleg két lábbal állsz a földön. De mennyire fogadja ezt örömmel a többi jegy?

Cikksorozatunkban megvizsgáljuk mind a tizenkét állatövi jegyet. Kik azok, akikkel azonnal megtalálod a közös nevezőt, és kiket érdemes messzire elkerülnöd?

Bika – Kos

Alapjaiban véve különbözöl a kostól, ezért általában messzire kerülöd. Egyáltalán nem egyezik a temperamentumotok, a felfogásotok és az életcélotok is csak nagyritkán találkozik, akkor sem teljes mértékben.

Jó eséllyel még barátként sem lesz túl sok közös témátok, nemhogy egy párként… Ha valahogy mégis összejöttök, akkor annak leginkább a kos kíváncsisága az oka: meg akarja tudni, miért nem őrülsz meg érte teljesen, hiszen ez még nem történt meg vele.

Azonban, ha a próbálkozás során nemes egyszerűséggel elutasítod, akkor sértődötten legyint az egészre, és elvonul, ha pedig elfogadod a közeledését, akkor unalmassá válsz a szemében, úgyhogy záros időn belül távozik az életedből.

Amennyiben a különbözőségeken valahogy sikerülne átvergődnötök, nem is alkotnátok olyan rossz párost, hiszen ki is egészíthetnétek egymást. Ám ehhez mindkettőtök részéről kiemelten nagy toleranciára lenne szükség.

Bika – Bika

Két jegynél jobban senki sem hasonlít egymásra, ám ez a nagy hasonlóság nem feltétlenül jelent pozitívumot.

Felerősíthetitek egymás negatív tulajdonságait, és ez sajnos általában be is következik, ugyanis leginkább a makacsságotok hasonló. Amikor édes kettesben vagytok, akkor általában nincs gond: jókat és finomakat esztek, romantikáztok, kiélitek művészi vénátokat és lustálkodtok. Azonban idáig nehezen juttok el, mint mindketten sokat dolgoztok. Sajnos rendszeresen hazaviszitek a feszültséget is, aminek az eredménye sok-sok felesleges vita és sértődés.

Egyikőtök sem enged egykönnyen, ragaszkodtok a saját nézeteitekhez, akkor is, ha legbelül már elismertétek, hogy a másiknak volt igaza. Persze ezt semmi pénzért nem valljátok be egymásnak, és így nehezen juttok egyről a kettőre.

Nem kizárt, hogy együtt lesztek akár éveket, de arra készüljetek, hogy nem lesz sétagalopp ez a párkapcsolat.

Bika – Ikrek

Jó eséllyel kiválóan indul a kapcsolatotok, ugyanis kiegészítitek egymás hiányosságait. Te örömmel kíséred népszerű és sokoldalú szerelmedet a különféle bulikba, társasági eseményekre, vagy éppen utazásokra, egészen le vagy nyűgözve tőle. Érdeklődve figyeled, hogy a társaság középpontja, és miként kezeli ezt a számodra nem kifejezetten ismerős szerepet.

Azonban idővel rájössz, hogy ez nem igazán a te világod, te inkább nyugalomra, békességre, otthonra vágysz – az ikrek azonban továbbra is menni akar majd. Szép lassan elmaradozol a programokról, mert egyszerűen besokallsz, cserébe otthon mardos a féltékenység.

Ami a legjobban működhet köztetek, az a szex, ezen a téren –a legtöbb esetben – egyszerűen csodásan összepasszoltok. Ez jó időre összeláncolhat titeket, azonban hosszútávon, amikor már alábbhagy a vágyakozás, valószínűleg nem fogtok tudni együtt működni.

Bika – Rák

Szerencsések vagytok, mert nagyon jól összeilletek. Azonnal meglátjátok egymásban a stabilitás lehetőségét, és a nyugalom szigetét, amire mindketten vágyakoztok.

A te anyagias és biztos hozzáállásod lenyűgözi a rákot, akinek ez – igaz, más szempontból, de – ugyancsak fontos. Jó esély van rá, hogy záros időn belül komolyra fordulnak köztetek a dolgok: csodás és kényelmes otthon, esküvő, családalapítás és boldog élet holtomiglan-holtodiglan.

A legtöbb esetben ti megtestesítitek azt az álompárost és létrehozzátok azt az áloméletet, amire mindenki vágyakozik. Élvezitek egymás társaságát, a szép életet, a gondoskodást, a szeretetet.

Leginkább abból lehet problémátok, hogy a rák kedvesed több gyermeket szeretne, mint te, illetve, hogy te túl sokat dolgozol, és így kevesebb időtök jut egymásra. Egyébként nem igen lesz min összekapnotok.

Bika – Oroszlán

Általában nagyon jól indul a ti kapcsolatotok, de sajnos a legtöbb esetben nem marad tartós a boldogság, legalábbis nem szól egy életre.

Te sokszor csak ámulsz és bámulsz az oroszlán férfi életvitelén, felfogásán, és jó eséllyel teljesen lenyűgözve érzed magadat, amiért éppen téged szemelt ki saját magának. Folyton tanulsz tőle valami újat, állandóan fenntartja az érdeklődésedet, és ez nagyon jó, hiszen számodra fontos, hogy felnézhess a partneredre.

Azonban idővel megjelennek a különbözőségeitek: ő aktív, pörgős, te viszont inkább otthonülős vagy, nyugalomra vágysz. Mindezt az oroszlán úgy értékeli, hogy korlátozni próbálod, vissza akarod fogni, és ha valami, akkor ez szörnyen idegesíti.

Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy nagyon nem értetek egyet az anyagiakat illetően, ezért jó esély van rá, hogy a szerelmeteket megmérgezik a hétköznapi gondok.

Bika – Szűz

Sajnos igaz, hogy bikaként nem túl sok mindenkivel illesz össze igazán, de a szűzzel szerencsére boldog lehetsz. Nagyon hasonlóan gondolkoztok, szinte nincs olyan téma, amiben ne értenétek egyet. Egyformán fontosnak tartjátok a spórolást, a hétköznapi gondokra is azonos gondolatmenettel kerestek megoldást, így aztán a legtöbb „hagyományos” vita messzire kerül titeket.

Jól kiegészítitek egymást, ugyanis te inkább érzelmi alapon működsz, míg a szűz kiemelkedően tud teljesíteni, ha intellektuális dolgokról van szó. Egyikőtök sem szereti a túlzásba vitt társasági életet, szívesen elvonultok, így még a szabadidőtöket illetően sem igazán lesz nézeteltérésetek.

Az csak hab a tortán, hogy te a többieknél sokkal jobban tűröd a kritikát, szóval nem veszed magadra, hogy a szűznek lételeme, hogy másokat bíráljon, véleményezzen. Persze, nem tűrsz el mindent, de nem akadsz fenn egy-egy beszóláson, és nála ez hatalmas pluszpont lesz.

Bika – Mérleg

Sok szempontból hasonlítotok, de lehet, hogy ez számotokra jóval inkább egy barátságot, semmint a szerelmet fogja megalapozni, ugyanis sok ellentét is feszül a személyiségetekben.

Mindketten szeretitek a szépet, a kényelmet, a művészetet, ezért sok közös témát, kikapcsolódási lehetőséget találtok, amiknek együtt hódolhattok.

Legnagyobb ellentétre a pénzben, az evilági dolgokban számíthattok. A mérleg sok szempontból emelkedettebbnek érzi magát, jóval inkább szellemi, lelki szinten mozog, mint te. Ez bizony nem csak téged zavar, őt is idegesíti a különbözőségetek. Te úgy érzed, nem tudsz vele tervezni, anyagilag fejlődni, mert egyszerűen nem érdekli a pénz, legalábbis nem úgy, ahogy szerinted kellene.

Ha ettől a fontos és komoly ellentéttől el tudtok tekinteni, akkor nagyon jó párost alkothattok hosszútávon is, egyébként jó eséllyel búcsúznotok kell egymástól.

Bika – Skorpió

Éppen szemben álltok egymással a csillagjegyeket ábrázoló képeken, ezért aztán meglehetősen két esélyes a ti kapcsolatotok.

Annyira különböztök, hogy az már jó: te vagy az egyetlen, aki képes teljes mértékben megfelelni egy skorpió elvárásainak, és a skorpió az egyetlen, aki ilyen mértékben fel tudja korbácsolni a vágyaidat. Türelmed, szereteted és kitartásod iránymutatást ad a határozott és komolyan öntudatos skorpiónak, miközben ő nem érzi azt, hogy visszafognád, vagy éppen korlátoznád.

Egyetlen, ám komoly nézeteltérést a féltékenység okozza köztetek, ami akár véglegesen is megmérgezheti a szerelmeteket.

Ha ezen sikerül felülkerekednetek, akkor irigylésre méltó és csodálatosan szenvedélyes kapcsolatotok lehet. Az csak hab a tortán, hogy mindeközben egyformán kiteljesíthetitek az életcéljaitokat, ugyanis kölcsönösen erősítitek a másik gyenge pontjait.

Bika – Nyilas

Rossz hír számotokra, hogy nagyon különböztök, ami a kezdeti lángoláson túl sajnos sokszor inkább konfliktusokat szül.

Ahogy múlik az idő, egyre inkább arra koncentráltok, milyen hiányosságai, hibái vannak a másiknak, és szép lassan háttérbe szorulnak az érzéseitek. Egy nyilas hozzád képest túlságosan szertelen és könnyelmű, hiszen vérbeli, földi jegy vagy, ennélfogva megfontolt, sokszor konzervatív és anyagias. Ami biztos, hogy a természetetek alapjaiban különbözik egymástól.

Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy míg neki a szabadság iránti vágya mondhatni örök, addig ezzel te semmilyen szinten nem tudsz azonosulni. Bár ezt sokszor magadnak sem ismered be, a legszívesebben magadhoz láncolnád. Mivel ezt nem teheted meg, folytonos féltékenységgel kergeted az őrületbe – ő pedig azzal, hogy okot ad a féltékenységre.

Szóval sajnos nem, ti nem igazán lehettek boldogok együtt hosszútávon.

Bika – Bak

Úgy érezheted, hogy sok bennetek a közös vonás, ami nem véletlen. Egyformán nehezen nyíltok meg egymás előtt, bár a bak még téged is felülmúl a megközelíthetetlenség szempontjából – ami azért elég nagy szó.

Egyformán jellemző rátok, hogy nem könnyű titeket elcsábítani, ezért amikor végre egymásra bukkantok, és tényleg szerelembe estek, életetek végéig hűséges, és kitartó párost alkothattok.

Pluszpont, hogy anyagiakat illetően is többnyire egyetértetek, közös erővel spóroltok a céljaitok érdekében, márpedig ez kellően fontos a közös élet felépítésekor.

Egyedül arra kell ügyelnetek, hogy az unalom ne telepedjen rá a kapcsolatotokra, mert ez sajnos könnyen megeshet akkor, amikor túl nagy az összhang és az egyhangúság az életetekben. Mindig tűzzetek ki új célokat, legyenek közös terveitek, és mindig találjatok időt egymásra is!

Bika – Vízöntő

Gyakorlatilag semmi esély arra, hogy ti hosszabb időt együtt töltsetek, ugyanis a legtöbbször még barátként sem viselitek el egymást.

Egyszerűen nem tudtok dűlőre jutni semmiben: a te hátadon borsódzik a szőr a vízöntő felfogásától, mert könnyelműnek, szabályszegőnek és felelőtlennek, nemes egyszerűséggel gyerekesnek tartod. Ezzel szemben ő úgy látja, hogy földhözragadt, unalmas és konzervatív, adott esetben begyöpösödött vagy. Tulajdonképpen mindkettőtöknek igaza van, a maguk módján illenek rátok ezek a jelzők, ami persze nem feltétlenül óriási gond – ha nem akartok együtt élni.

A vízöntő egy igazi szabad szellem, élvezi a pillanat adta lehetőségeket, és szívesen hagyatkozik a megérzéseidre, te ezektől minden erőddel távol tartod magadat. Valószínűleg azonnal ellenszenvet éreztek egymás ellen, és nem is igazán erőltetitek, hogy bármi történjen köztetek.

Bika – Halak

Könnyen szót értetek egymással, bár egészen más okokból kifolyólag, mint a többi jegy esetében.

Nagyon imponál neked, hogy a halak csendes, kicsit magának való, ám közben nagyon érzelmes – egyértelműen felkelti a figyelmedet és szeretnéd meghódítani. Persze, csak finoman, hiszen mégis ő a férfi. Ő is kíváncsi rád, mert pont olyan türelmes és nyugodt vagy, amilyen nőre ő vágyik.

Nagy erősségetek, hogy kölcsönösen teret engedtek a szerelemnek, nem akarjátok túltaktikázni a dolgokat. Folyton egymást csodáljátok, miközben nagy hangsúlyt fektetettek a gondoskodásra és a gyengédségre, szóval a ti kapcsolatotok maga lehet a romantika.

Ez egyébként mindkettőtöket egyformán inspirálja és feltölti, és még a külső szemlélők számára is úgy tűnhet, hogy igazi álompár vagytok. Nem is tévednek!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást