9 probléma az arcon, ami komoly betegséget is jelenthet

9 probléma az arcon, ami komoly betegséget is jelenthet

Címlap / Életmód / Egészség / 9 probléma az arcon, ami komoly betegséget is jelenthet / 2. oldal

Aknék a T-vonalban

A T-vonal sokaknál zsírosabb terület az arcon, ezért nem ritkák az ott kialakuló pattanások. Ám, akkor, ha a bőröd normál típusú vagy száraz, és ennek ellenére aknék alakulnak ki ezen a területen, gyanakodhatsz arra, hogy túl sok a stressz az életedben. A sok alkohol és kávé fogyasztása is vezethet aknék kialakulásához, így ilyen esetben vedd vissza a fogyasztásukat. A T-vonalban megjelenő pattanások keringési problémákra is utalhatnak.

Elváltozások a füleken és a halántékon

Lehet ez a terület egy kiszáradt rész az arcodon, ez dehidratált állapotra utal. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz. Ha pattanások jelennek meg a füled és a halántékod környékén, előfordulhat, hogy túl sok feldolgozott élelmiszert eszel, olyan étrendet követsz, amelyben túl sok a zsír. Ezeken könnyen változtathatsz helyes életmóddal.

Szem alatti sötét karikák

Fáradtság jele is lehet, de nem szabad elbagatellizálni a szem alatti sötét karikák jelenlétét. Ha a szemeid körül lévő, érzékeny bőr színe sötétebbre vált, az annak a jele lehet, hogy esetleg valami olyasmit eszel, ami nem igazán tesz jót a szervezetednek. Gondolhatsz gluténérzékenységre, tojás- vagy tejérzékenységre is. Fontos, hogy orvoshoz fordulj.

Sötét karikák a szem alatt
privetik/istockphoto.com

Kirepedezett szájszeglet

Nagyon kellemetlen tünet, ami fájdalommal is jár. Általában B-vitaminhiány áll a háttérben, ami B-komplex szedésével helyrehozható. Fogyassz sok sötétzöld leveles zöldséget, hüvelyeseket és csirkét.

Pattanások a két szemöldök között

Májproblémák előjelei lehetnek. Az egyoldalú táplálkozás, a túl sok hús fogyasztása megviseli a májat. Könnyítsd meg a dolgát azzal, hogy több zöldséget eszel, kevesebb húst, és sok-sok vizet iszol.

Az itt felsorolt jelzések csak a jéghegy csúcsa, nagyon sok belső szervi problémáról tanúskodik az arcod. Ezért fontos, hogy két sminkelés között mindig alaposan letisztítsd az arcbőröd, hogy alaposan szemügyre vehesd azt. Ha bármilyen elváltozással találkozol, nincs vesztenivalód, azonnal keresd fel az orvosod, hogy megelőzd a súlyosabb tünetek kialakulását, valamint a komolyabb betegségeket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást