Beléptünk a mérlegek időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a mérlegek időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Címlap / Életmód / Ezotéria / Beléptünk a mérlegek időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Szeptember végén, az őszi napéjegyenlőség során a csillagjegyeket illetően is változás történik: belépünk a mérlegek időszakába. A Földről szemlélődve is látjuk, hogy a nap már nem jár olyan magasan, és ennek bizony a zodiákusokat vizsgálva is jelentősége van. De vajon milyen változások várhatóak?

Lelki változások

Az asztrológiai szerint a Nap nem csak szó szerint jár alacsonyabban, hanem átvitt értelemben is.

Ebben az időszakban – kezdve a mérlegekkel – előtérbe kerülnek az ösztönök, a lelki változások és az érzelmek.

Mélyebbre láthatunk saját lelkünkben éppúgy, mint ahogy közelebb kerülhetünk másokhoz – vagy akár olyan felismerésekre juthatunk, amik eltávolítanak minket egymástól.

Ez nem csak a párkapcsolatokra igaz, hanem a közelebbi-távolabbi ismeretségekre, barátságokra egyaránt.

 

Fontos lesz az otthon kényelme, de a barátok is a porondon maradnak

Valójában a tényleges ősz koncentrálódik erre az időszakra, és ez áthatja a mindennapjainkat is.

Szeptemberben jellemző módon még sok napos órával kalkulálhatunk, ami sokszor októberben is megmarad, ám ilyenkor már jönnek a csodálatos, színes levelek, beérnek a magok, az őszi termések.

Egyre inkább behúzódunk az otthonainkba, feldíszítjük, kényelmessé tesszük azokat, de még mindig szívesen járunk társaságba, hiszen nincs olyan rossz idő, ami a négy fal közé kényszerítene bennünket.

Nos, a mérlegek pont ilyenek!

Imádják, ha szép és esztétikus az otthonuk, ahova örömmel hívnak meg vendégeket, ugyanakkor fontos számukra a társasági élet, szívesen ismerkednek, barátkoznak másokkal.

 

Beköszönt a béke időszaka

Már szinte ismeretlennek tűnik az a pörgés és hajtás, ami az oroszlánok havát, az augusztust átjárta, és az átmeneti időszakon is túlvagyunk, köszönhetően a szűz jegynek.

Most tényleg itt az ideje a befelé fordulásnak, saját lelki békénk megtalálásának.

Erre kiváló időszak az október!

Mintha a természet is a kezünk alá dolgozna, hiszen ez a hónap az elmúlásról, az elengedésről szól, egyúttal felkészülés egy hosszú, hideg időszakra, ami során gyakran kénytelenek leszünk kifejezetten befelé figyelni.

Október egyúttal a lezárások időszaka is, és bár nem hivatalosan az év befejezése , az őszi napéjegyenlőség miatt mindenki érzi, hogy ez valaminek a vége, és egyúttal valami újnak a kezdete.

 

Jöhetnek a jól átgondolt döntések

Éppen azért, mert ez a néhány hét a megfontolt döntésekről, a mérlegelésről szól, a legtöbb ember ebben az időszakban alaposan átgondolt lépéseket tesz a magánéletében és a munkájában egyaránt.

Te is észreveheted magadon, hogy sokkal kevésbé vagy intenzív, hirtelen sőt, még egy kicsit lassúnak is tarthatod magadat.

Ez teljesen normális ebben az időszakban, nem is célravezető, ha mindenáron rá akarod erőszakolni az életedre a hajtást.

Itt a kiváló lehetőség, hogy egy kicsit távolabbról szemléld az életedet, a fejlődési lehetőségeidet és a családi életedet, továbbá észrevedd a javítanivalókat.

 

Amire érdemes még időt szánnod

A mérlegek híresek esztétikai érzékükről, ezért jó ötlet lehet ebben a hónapban átgondolnod a lakásfelújítás kérdéseit, de legkésőbb most a gardróbodat is frissítheted. Ugyan a rendszerezésre a szeptember ideálisabb, még októberben sem vagy elkésve.

Ugyan ez az időszak a nagy felismerésekről szól a kapcsolatokat, embertársakat illetően, valószínűleg sem kellő erőd és energiád nem lesz ahhoz, hogy a változásokhoz szükséges lépéseket megtedd. Ezzel nincs is gond!

Bőven elegendő, ha most kigondolod, mit szeretnél elérni, és a megvalósítást egy kicsit halogatod.

Sajnos, vagy nem sajnos, de a mérlegekre részben jellemző a döntésképtelenség, a konfliktuskerülés és a túlzásba vitt igazságérzet. Ezért célszerű megvárni, hogy a halasztható teendők átcsússzanak a következő hónapra. Akkor ugyanis a sokkal inkább határozott és cselekvőképes skorpiók időszakába lépünk, tehát a most kigondolt terveket jóval könnyebb lesz életre hívni néhány héttel később.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást