Életmód / Ezotéria

Beléptünk a Halak időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a Halak időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Talán nincs is nagyobb álmodozó, mint a Halak: ezek az érzelmes, spirituális megtapasztalásra nyitott emberek hihetetlenül áldozatkészek, örömmel segítenek másoknak, de hajlamosak arra, hogy illúziókba kergessék magukat. Mire számíthatunk most, hogy néhány hétig ez a jegy uralja felettünk az eget?

Milyenek a Halak?

A Halak embereknek kivételesen nagy a szeretetigénye, de cserébe ugyanennyire könnyen adják azt a sok jót, ami a lelkük mélyén lakozik. Mivel ennyire szeretnek, nagyon sérülékenyek, és sok időnek kell eltelnie, mire rájönnek, hogy nem szabad a környezetüktől várniuk a stabilitást. Nem kifejezetten határozott, erős személyiségű emberek, sokkal inkább az érzelmeikre hagyatkoznak, mint az eszükre. Részben ebből is adódik, hogy gyakran kerülik a konfliktusokat, illetve a saját, privát problémáik elől is sokszor menekülni kényszerülnek.

Erre számíthatunk mi is a következő hetekben

Az átlagosnál érzelmesebbek, érzékenyebbek leszünk, sokszor fogunk belefutni hangulatingadozásokba, még azok is hajlamosak lesznek a finomkodásra, érzelgősségre, akiktől ez valóban távol áll.

Mindez egyúttal kommunikációs döccenőkhöz is vezethet, könnyen lehet, hogy egyszerűen elbeszélünk egymás mellett olyan emberekkel, akikkel kifejezetten egy húron pendülünk – legalábbis általában. Nem lesz könnyű megőrizni stabil önbizalmunkat sem, jó esély van rá, hogy kételkedni kezdünk magunkban, megkérdőjelezzük, hogy valóban jó úton járunk-e. Feladni most nagyon könnyű, de azért érdemes kitartani, és nem szabad sutba dobni az eddigi kemény munkát akkor sem, ha pillanatnyilag ez tűnik a legjobb megoldásnak.

Kép forrása: unsplash.com

Tavaszi fáradtság vagy csak lustálkodás?

A Halak szeretnek lustálkodni, aludni, rajtad is úrrá lehet egyfajta „tavaszi fáradtság”, ami, ha találkozik az említett bizonytalansággal, akár oda is vezethet, hogy felkelni sem lesz kedved. Nem könnyű, de próbálkozni kell azzal, hogy ne sértődjünk vérig mindenen, de legalábbis ne vegyünk mindent a szívünkre. Mindenki mondhat most olyanokat, amik övön alulinak számítanak, és az érzékenység miatt nagyon betalálhatnak.

Szerencsére a Halak nagyon empatikusak, ezért nem várhatóak ajtócsapkodással járó viták, inkább az lesz a jellemző, hogy az emberek megsértődnek és félrevonulnak a nyílt kommunikáció helyett – holott egyértelmű, hogy a legtöbb problémára éppen utóbbi lenne a megoldás.

Törekedni kell rá, hogy ne engedjünk teret a Halak negatív oldalának, ami lustasággal, mások hibáztatásával, állandó mártírkodással, másokra való mutogatással jár.

Engedd szárnyalni a fantáziádat és a lelkedet!

A Halak jegyhez nem csak a víz, az élet forrása köthető, hanem a művész véna is. Rengeteg Halak alkot maradandót a Földünkön különféle területeken, és ebben a néhány hétben érdemes is lehetőséget adni a kreativitásnak. Nem feltétlenül komoly céllal, sőt, kifejezetten jó, ha céltalanul tudsz egy kicsit kreatívkodni.

Akár észre is veheted magadon, hogy most az eddigieknél szívesebben hallgatsz zenét, ismét találsz időt az olvasásra, vagy csak kedved támad festeni, naplót írni.

A Halak az asztrológiában az állatöv utolsó jegye, velük zárul be az a kör, amit rövidesen a törtető, erős és makacs Kosok nyitnak meg ismét. Eddig azonban még van időnk kicsit elmélyülni önmagunkban, többet elemezni az érzelmeinket, gondolatainkat, és mindezt kicsit elvontabb téren is megtehetjük. A művészeteken túl most jó esély van arra, hogy intenzívebbé válnak az álmok, többször kezdesz fantáziálni (akár észrevétlenül is tervezgeted a jövődet). Ráadásul a Halak meglehetősen spirituális beállítottságúak, így most az asztrológia felé is könnyebben nyitnak az emberek.

Képek forrása: Dmyrto_Z/Depositphotos.comSepy/Depositphotos.com

1 hozzászólás

  • Lancuta Iren
    2021.02.02., 15:08

    Minden úgy van ahogyan írja a horoszkóp mert én is hal vagyok

    Válasz

Írj egy hozzászólást