Életmód / Ezotéria

Beléptünk a Bikák időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a Bikák időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Nyakunkon a május, és az ezotériában ez nem jelenthet mást, minthogy elérkezett a Bikák időszaka. Már április második felében érezhető a csillagjegyváltás hatása, hiszen április 21-től már hivatalosan is a Bika zodiákus veszi át az uralmat felettünk. De mit kell tudnunk erről a különleges csillagjegyről és mire számíthatunk a néhány hétig tartó, intenzív jelenléte alatt?

Kicsit lassulunk, de még nem eléggé

A Bikák alaposan szembemennek a most megszokott intenzitással, legalábbis az ő uralmuk alatt kicsit fellélegezhetünk, lelassulhatunk. Ez feltűnőbb lesz akkor, amikor már jobban belemegyünk a májusba. Míg a Kosok idején inkább a kockáztatás, a tettrekészség volt jellemző, és érezhettünk egyfajta belső noszogatást, addig most egyre inkább az anyagi biztonság kérdése kerül előtérbe. Ez nem meglepő, hiszen a Bikák számára nagyon lényeges a stabilitás.

Előtérbe kerülnek az evilági értékek

A Bikák igazi kis hedonisták – legyen szó finom falatokról, mennyei italokról, wellnessről, vagy éppen szeretkezésről, szeretnek hódolni ezeknek az örömöknek. Ez részben abból is ered, hogy utálják, ha sürgetik őket, hiszen mindent ki akarnak élvezni.

Ebben az időszakban bennünk is két véglet csaphat össze: egyik felünk tenné a dolgát, pénzt keresne, stabilitást teremtene, a másik felünk viszont kényelmesen hátradőlne, és élvezné azt, ami eleve megadatott.

Sajnos ezzel párhuzamosan hajlamosak lehetünk arra, hogy kicsit kapkodósabbá váljunk, pont azért, mert egyszerre akarunk cselekedni, előrébb jutni és pihenni. Ez – a hirtelen döntések meghozatala mellett – a vitahelyzetek kiéleződésében is megnyilvánul majd.

Nem lesz nehéz konfrontálódni

A Bikák nem igazán köntörfalaznak, általában ami a szívükön, az a szájukon – legfeljebb csak utólagosan agyalnak azon, hogy esetleg megbánhattak másokat. Mivel igazságérzetük nagy és valóban szókimondóak, a konfrontálódásból mindannyiunknak fog jutni az elkövetkezendő néhány hétben.

Öröm az ürömben, hogy ezzel legalább megszűnnek a korábbi kommunikációs fennakadások, meglehetősen egyértelmű lesz, kinek mi a problémája. Cserébe gyakoribbá válnak a sértődések, így erre nem árt felkészülni.

Tudatos lazítás és felkészülés

Amellett, hogy időnként érdemes engedni a Bikák által annyira kedvelt ellazulásnak, tudatosan is célszerű lebontani az esetlegesen merev hozzáállásunkat.

A bolygóállásokat tekintve ugyanis most olyan időszak áll előttünk, amikor nagyon sok régi dolog (kapcsolat, munkahely, hitrendszer, stb.) le fog omlani, és újak kerülnek a helyükre. Ez a változás most, a Bikák időszakában indul be igazán, és egészen a következő év januárjáig erősödik. Sokkal könnyebb lesz tehát együtt élni a változással, semmint ellenállni neki. Egyszerűbb lesz a dolgunk akkor, ha nem ragaszkodunk túlságosan makacsul a régi dolgokhoz, eszmékhez, és észrevesszük azt, ha valami javításra, módosításra szorul.

Kép forrása: simbiothy/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást