Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával

Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával

Címlap / Életmód / Receptek / Bárányborda ribizliszósszal és zöldséges tarhonyával

Egy kifejezetten olyan fogás, ami biztosan sikert arat, közben pedig könnyen elkészíthető. A zöldséges tarhonyát pisztáciával még különlegesebbé tehetjük.

Hozzávalók 4 személyre:

– 8 bárány borda szelet
– 35 ml csirkehús alaplé
– 4 teáskanál olívaolaj
– fél teáskanál só
– 1 csészényi tarhonya
– 2 teáskanál rozmaring, apróra vágva
– 1/2 teáskanál fokhagymapor
– 1/4 teáskanál fekete bors
– 1/3 csésze ribizli lekvár
– 3 evőkanál balzsamecet
– 2 evőkanál teljes kiőrlésű mustár
– 1/4 csésze sótlan pörkölt pisztácia, durvára vágva
– 2 evőkanál apróra vágott friss menta
– 2 evőkanál mazsola
– 2 db. közepes méretű sárgarépa apróra vágva

Elkészítése:

1. Egy közepes lábosban forraljunk fel 250 ml húslevet 2 teáskanál olajjal, két csipet sóval. Öntsük hozzá a tarhonyát és fűzzük meg benne. Ha megfőtt, szűrjük le.

2. 2 teáskanál olajat egy kis tálban keverjünk össze fél teáskanál sóval, a fokhagymaporral, rozmaringgal és borssal. Dörzsöljük be ezzel a fűszerkeverékkel a bárányhúst.

3. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, pár csepp olajjal. A bárányszeleteket pirítsuk mindkét oldalán, majd öntsük fel kevés vízzel és főzzük, míg jól átpuhul (kb. 30 perc).

4. A maradék 100 ml húslevet keverjük össze a lekvárral, ecettel és mustárral. Forraljuk fel és keverjük, míg szirupos állaga nem lesz.

5. Egy serpenyőben kevés olajon puhítsuk meg a répát, dobjuk hozzá a mazsolát, szórjuk meg mentával és a pisztáciával. Keverjük hozzá a tarhonyát. Ha szükséges, még sózzuk meg. Kicsit locsoljuk meg a bárányhús levével.

6. Tálaljuk a bárányhúst, kanalazzuk mellé a kuszkuszt és öntsük le a ribizliszósszal.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!