Életmód / Receptek / Táplálkozás

Bárány mozaik. Egy új göngyölthús recept

Ez a báránysült tökéletes különleges alkalmakra, ráadásul annyira finom, hogy még a szkeptikusokat is meggyőzi.

Az egészet elkészíthetjük előző nap, és hűtőben tartjuk. Az alábbi adagok kb. 8 személyre szólnak.

Hozzávalók

– 2-2,5 kg báránycomb kicsontozva
– 6 nyers piros paprika vagy sült paprika
– 4-5 közepes sárgarépa, hámozva
– 1 nagy marék spenót vagy mángold
– egy kisebb hagyma fele, kockára vágva
– 2 nagy gerezd fokhagyma aprítva
– fél kiskanál cayenne bors
– 1 csokor zöldpetrezselyem
– 1 csokor friss rozmaring és menta, ha rendelkezésre áll
– 250 ml húsleves alaplé

Elkészítése

1. Először is készítsd elő a sült paprikát. Forrósíts fel egy nagy serpenyőt és helyezd bele a megmosott piros (kápia) paprikákat. Süsd minden oldalát meg, majd hámozd le a héját.

2. Főzd meg a sárgarépát közepesen, kb. 9 percig főjjön. Tedd félre a főtt sárgarépát.

3. Készítsd elő a mángoldot vagy spenótot, mosd meg és csepegtesd le. A mángold fehér vastag bordáit vágd le.

4. Készítsd elő a következő fűszerkeveréket: a hagymát, fokhagymát, cayenne borsot, apróra vágott petrezselymet és friss rozmaringot és mentát keverd össze.

5.
Készítsd elő a bárányt. A kicsontozott bárányhúst terítsd ki, a vastag részeinél vágs széltében el, hogy minél szélesebb húsdarabot kapj. Kloffolóval lapítsd ki (ne túl vékonyra, mert kiszáradhat és elszakadhat).

6. Dörzsöljük be a hús mindkét oldalát a fűszerkeverékkel. Terítsük rá a spenót leveleket, mad a főtt sárgarépát a közepébe, köré pedig a sült piros paprikát.

7. A keskenyebb részéről indulva csavarjuk fel a bárányhúst és konyhai spárgával kössük át szorosan. Forrósítsuk fel a sütőt 160 C-ra és süssük kb. másfél óráig. sütés előtt öntsük rá az alaplevet.

8. Tálaljuk egyszerű főtt rizzel vagy vörös burgonyábal, díszítsük mentalevéllel és rozmaringgal. Manapság divatos mentazselét is szolgálni mellé.

Jó étvágyat kívánunk!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást