Amikor szomjasak vagyunk, mindig jólesik egy pohár limonádé. Az év bármelyik részében készíthetsz magadnak ilyen üdítőitalt, ha a hozzávalókat variálod. Egészségedre!
Őszibarackos-zöldcitromos limonádé
Hozzávalók:
2 érett őszibarack 1 darab zöldcitrom ½ liter ásványvíz (szénsavas vagy szénsavmentes) jégkockák
Elkészítés:
Vágd ketté az őszibarackokat, vedd ki a magjukat és hámozd le a héjukat. Egy magas falú edényben botmixerrel készíts belőle pürét. A zöldcitromot vágd félbe, és az egyik félből nyomd ki a levét. A másik feléről reszeld le a héját, add a püréhez, és botmixer segítségével keverd össze vele. Öntsd hozzá az ásványvizet, keverd össze vele, és oszd szét poharakba. A poharakba tegyél jégkockákat is.
Mézes limonádé
Hozzávalók:
5 evőkanál méz ½ liter frissen forralt víz 1 darab zöldcitrom jégkockák
Elkészítés:
A mézet tedd bele egy edénybe, és öntsd rá a forró vizet. A zöldcitrom levét facsard ki, add hozzá a mézzel kevert vízhez, és keverd jól össze. Hagyd kihűlni, esetleg tedd a hűtőszekrénybe, vagy rakj bele jégkockákat.
Görögdinnyés limonádé
Hozzávalók:
1 darab görögdinnye 2 zöldcitrom 3 evőkanál barna cukor ½ liter ásványvíz jégkockák
Elkészítés:
Vájd ki a görögdinnye belsejét, és vágd fel kis darabokra, majd botmixerrel zúzd szét. Legjobb, ha előveszel egy tálat, és abban dolgozol, így felfoghatod a dinnye összes levét. A dinnyelevet szűrd át finom szűrőn, és öntsd bele egy kancsóba. A barna cukrot keverd a dinnyeléhez, facsard bele a két citrom levét, és egészítsd ki vízzel.