Ha érett a banán: 3 mennyei banáncsinta recept

Ha érett a banán: 3 mennyei banáncsinta recept

Címlap / Életmód / Receptek / Ha érett a banán: 3 mennyei banáncsinta recept / 3. oldal

Az édesszájúaknak fokozottan nehéz dolguk van diéta során, hiszen nehéz kielégíteni a cukor iránti sóvárgást. Ha te is magadra ismertél, akkor ez a cikk neked szól, hiszen a banáncsinta egy szuper alternatíva arra az esetre, ha egészségesen diétás fogásra vágysz.

Tudatos banáncsinta

A megfelelő rostbevitel nem csak az emésztésünkre, de a közérzetünkre is hatással van, ezért érdemes minél több rostot fogyasztani a nap folyamán. Optimális esetben ezt zöldségekből és gyümölcsökből visszük be, de legtöbbször nem elegendő mennyiségben. Ilyenkor jöhet egy kis extra rostforrás, esetleg útifűmaghéj formájában, amitől egyrészt jobban eltelítődsz, másrészt még a tested is jobban fog működni.

Vlada Karpovich/pexels.com

Hozzávalók:

  • 1db érett banán
  • 2db tojás
  • 30g útifűmaghéj
  • fahéj
  • extra édesítő (stevia)
  • fél dl növényi tej
  • cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 ek zabliszt

A tészta alapja hasonlóképp készül az alap banáncsintáéhoz, azzal a különbséggel, hogy hozzáadjuk az útifűmaghéjat. Ettől egy sokkal sűrűbb állagú tésztát fogunk kapni, ráadásul hosszú órákra eltelít majd. Érdemes robotgéppel leturmixolni, így még krémesebb állagot kapsz. Fél dl növényi tejet keverj össze cukrozatlan kakaóporral, egy kis édesítővel. Ez a szósz kelleni fog a banáncsinta mellé, hiszen az extra rost némileg elveszi a banán édességét. Ha tartalmasabb reggelire vágysz, akkor nyugodtan keverj hozzá még egy kis zablisztet, ettől még tovább növeled a rosttartalmát is egyébként.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3

»