6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen

Címlap / Életmód / Egészség / 6 baktériumölő növény, amivel átlendülhetsz a legtöbb betegségen / 2. oldal

Teafaolaj

Az ausztrál teafa illóolaja. Hatása nagyon erős, és szintén régóta használatos. Enyhe fájdalomcsillapító hatása mellett remekül kezeli a sebeket, még akkor is, ha azok már elfertőződtek. Ilyenkor dunsztkötést kell tenni az adott területre, így az olaj kifejtheti erőteljes antibakteriális hatását.

Párologtatni is érdemes, mert illata is remek, ráadásul a levegőt is tisztítja, valamint torok és ínygyulladás esetében hígított teafaolajjal gargarizáljunk. Az eredmény nem fog sokáig váratni magára.

Orbáncfű

Nagyon erőteljes antibiotikus hatású növény.

Sikerrel veszi fel a harcot a kórházakban fellelhető, az idők folyamán a gyógyszereknek ellenálló baktériumokkal is.

Emellett remek segítség a sebgyógyulásban, égésben, valamint az idegfájdalmak és a depresszió kezelésében is. Sőt, akkor is hathatós segítséget várhatunk tőle, ha gyomorpanaszaink vannak, vagy magas vérnyomással küzdünk.

+1: Vérontó pimpó

A vérontó pimpó, vagy más néven vérontófű egy rózsaféle, ami már a felfedezők korában is keresett növény volt. Remekül lehet vele kezelni a bakteriális eredetű hasmenéseket, valamint, nevével ellentétben, jó vérzéscsillapító.

Ennek köszönheti népszerűségét is, hiszen a kisebb belső- és a fogínyvérzést is remekül csillapítja. Azt már kevesebben tudják, hogy két nagyon komoly veszedelem ellen is hatásosan küzd, ezek pedig a vérhas és a tífusz.

Kép forrása: herbaperu.eu

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást