Te is unod a kenyeret és a zsemlét? Érdemes néha egy picit változtatnod a szokott menün, hiszen egy sima szendvics is különlegesebb lehet, ha bagelben vagy baguette-ben készíted el. Íme 4 recept, amivel elindíthatod a saját otthoni mini pékségedet!
2/4 Baguette
Hozzávalók:
• olívaolaj
• 500 g kenyérliszt
• 10 g só
• 10 g élesztő
• 370 ml hideg víz
Elkészítés:
Olajozzunk ki egy műanyag tálat, majd tegyük bele a lisztet, keverjük el a sóval, és tegyük a tetejére az élesztőt. Öntsük rá a vizet, majd hagyjuk állni néhány percet, amíg felfut az élesztő. Ezután óvatosan keverjük össze a hozzávalókat – de ne dagasszuk a tésztát –, majd lefedve kelesszük így egy órát. Most jöhet a dagasztás, amíg el nem válik a tészta az edény oldalától, majd kelesszük lefedve újabb egy órát. Formázzunk két hosszabb, vagy négy rövidebb baguette-et a tésztából, majd tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Vagdossuk be a tetejüket, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!