Ázsiai tavaszi meleg tál

Ázsiai tavaszi meleg tál

Címlap / Életmód / Receptek / Ázsiai tavaszi meleg tál

Könnyű meleg tál étel, különleges ázsiai fűszerezéssel. Tökéletes kombináció a zsenge tavaszi zöldségek mellé a fűszeres csikemell, gomba és könnyű fettuccine tészta.

Hozzávalók

– 3 dkg shiitake gomba
– 1 evőkanál kukoricakeményítő
– 20 dkg szárított fettucine (hosszú lapos tésztaféle)
– 40 dkg csirkemellfilé, kockázva
– 2 evőknaál száraz sherry
– 2 evőkanál világos szójaszósz
– 1 evőkanál friss gyömbér
– 2 gerezd fokhagyma, aprítva
– 20 dkg zsenge zöldborsó (héjában)
– 30 dkg zsenge, még apró sárgarépa
– 4 zöldhagyma

Elkészítése

1. Egy kis tálban áztassuk 15 percig a szárított gombát meleg vízben, majd szűrjük le és a vizét tegyük félre. Csak a gombafejeket használjuk, szeleteljük fel. A kukoricalisztet keverjük a gomba vizéhez.

2. Közben a fettuccine tésztát tegyük fel főni. Ha megfőtt, szűrjük le és tartsuk melegen.

3. Egy tálban keverjük össze a csirkét, sherryt, szójaszószt, gyömbért és fokhagymát, majd tegyük félre.

4. Forrósítsunk fel egy wokot és csorgassunk bele kevés olajat. Dobjuk bele a borsót és répát, 3-4 percig kevergetve pirítsuk. Adjuk hozzá a zöldhagymát.

Ha megpuhultak vegyük ki a zöldségeket és tegyük félre. tegyük a wokba a csirkét, kevergetés mellett süssük amíg rózsaszínről fehérre váltja a színét. Toljuk a wok szélébe a húst, és öntsük bele a kukoricalisztes keveréket. Kevergessük, amíg meg nem vastagodik. Dobjuk vissza a zöldséget, adjuk hozzá a gombát és a tésztát. Főzzük kb. 1 percig, hogy az ízek összeforrjanak.

5. Forrón tálaljuk, díszítsük zöldhagymával.
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást