Átmeneti kabátka tavaszra: a tweed

Átmeneti kabátka tavaszra: a tweed

Címlap / Stílus / Divat / Átmeneti kabátka tavaszra: a tweed

A tweed kabátka eredetileg Chanel nevéhez köthető, ám a csaknem 80 éves múltja ellenére úgy tűnik, örökre és kitörölhetetlenül ott maradt a divatban. Nagy előnye, hogy sportos és nőies, elegáns öltözékkel egyaránt kombinálható, ráadásul tavasszal, az átmeneti időszakban igazán szezonja van.

A tweed kabátka

A tweed kabát megjelenésében nagyon hasonlít egy blézerre, ám fazonjának és anyagának köszönhetően kicsit mégis inkább a kabátok felé húz.
Bár az alapforma adott, nagyon sok szabásminta és anyag felhasználásával készülhet tweed kabát, ennek köszönhetően mindenki talál olyat, ami beilleszthető a ruhatárába. Kötelező és alapdarab, amit minden egyes évben elő lehet venni a szekrényből.
Kabát: Zara, 25 995 Ft.
Farmer: H&M, 6 990 Ft.
Top: Mango, 5 595 Ft.
Táska: Accessorize, 22 £
Cipő: Humanic
Körömlakk: Dior Blossom 132

Egyszerűen nagyszerű

Az egyik legelegánsabb módja a tweed kabát viselésének az egyszerű, ám klasszikus színek és anyagok ötvözete. A fekete bokacsizmához és a fekete műbőr nadrághoz vegyél fel egy fehér, oversize felsőrészt.
A szetthez bármilyen színű, rövid fazonú tweed kabát passzol, de ha maradunk a klasszikus vonalon, akkor a fekete, halszálkacsíkos darab lesz a legtökéletesebb. A legdivatosabb kiegészítő ehhez a kabáthangsúlyos szetthez egy borítéktáska – ezzel az összeállítással bárhol és bármikor megjelenhetsz.
Kabát: Zara, 15 995 Ft.
Leggings: Mango, 6 595 Ft.
Ing: H&M, 2 990 Ft.
Cipő: Esprit, 79.99 €
Táska: Stradivarius, 6 595 Ft.

Vidám tavaszi

A fehér, szűkszabású nadrághoz vegyél fel egy bokapántos cipőt vagy szandált. Bézs, ejtett fazonú felsőrésszel törekedj a semlegességre, majd egy világossárga, rövid fazonú, cipzáras tweed kabáttal tökéletesítsd a megjelenésedet.
A cipőhöz passzoló, vékony pántos táskát és egy hosszú, medálos nyakláncot kapj magadra, esetleg néhány karkötőt is felvehetsz, ha a kabátka a csuklód fölé ér.
Nadrág: Esprit, 59.99 €
Kabát: Zara, 17 995 Ft.
Blúz: Mango, 5 595 Ft.
Szandál: Zara, 15 995 Ft.
Táska: H&M, 6 990 Ft.

Ruhával is csinosan

Bár a tavaszi napokon sokszor felvehetünk már egyberuhákat, az idő sokszor nem engedi, hogy kabátka nélkül induljunk útnak.

A tweed itt is megállja a helyét, a csinosabb szabású darabok kiválóan társíthatóak az elegáns ruhákhoz.
Válassz egy semleges színű, derékban szűk ruhát, hozzá egy trendi hegyesorrú cipőt. A szettet egészítsd ki egy csinos pasztell színű tweed kabáttal és egy pasztellszínű borítéktáskával.
Kabát: Zara, 15 995 Ft.
Ruha: Mango, 11 995 Ft.
Cipő: Zara, 9 995 Ft.
Táska: Accessorize, 17 £
Nyaklánc: Accessorize, 29 £

Kényelmesen és vagányan

Vegyél fel egy világosbarna, boka fölé érő chino nadrágot, hozzá egy lapos talpú sarut. Világos laza felsőt válassz, amit akár be is tűrhetsz a derékig érő nadrágodba.
Az öltözetedhez passzoló, határozottabb anyagból készült tweed kabátot vegyél fel, majd egy sikkes nagyméretű táskával bolondítsd meg a felszerelést.
Nadrág: Zara, 14 995 Ft.
Kabát: Zara, 17 995 Ft.
Top: Mango, 8 995 Ft.
Szandál: Mango, 27 995 Ft.
Táska: Accessorize, 25 £
Körömlakk: OPI

Enyhén maszkulin

A maszkulin stílus már évek óta meghatározó iránya a divatnak, így a tweed kabátkával összeegyeztethető szett sem maradhat ki a sorból. Vegyél fel egy fekete mokaszin cipőt, hozzá egy laza boyfriend farmernadrágot.
Fehér-szürkemintás, nagyméretű felsőt társíts a szetthez és egy sötétszürke, bőrberakásos, hosszított tweed kabátkát ölts magadra. Ha még tovább hangsúlyoznád a lazaságot, ne felejts el egy stílusos sapkát magadra kapni.
Nadrág: H&M, 9 990 Ft.
Kabát: Zara, 17 995 Ft.
Top: Pull&Bear, 17.99 £
Mokaszín: Mango, 21 995 Ft.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást