Itt a maszk, amiben látszik a mosolyod

Itt a maszk, amiben látszik a mosolyod

Címlap / Életmód / Itt a maszk, amiben látszik a mosolyod

A kötelező maszkviselés kevesek körében lett népszerű, hiszen a nedves, meleg levegő visszalélegzése, a mimika láthatatlansága és a párásodó szemüveg szokatlan és kényelmetlen velejárója. Egy amerikai cég azonban kifejlesztett egy maszkot, ami nemcsak megoldást jelent minderre, de még stílusos, kényelmes és környezetbarát is.

Mióta mindenhol maszkot kell hordani, kerültem pár kényelmetlen helyzetbe és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Egy szemvizsgálaton például nem tudtam eldönteni, hogy azért nem látom a táblán a betűket, mert annyit romlott a szemem, vagy mert a maszk miatt párás a lencse (természetesen az utóbbi volt a ludas). Ráköszöntem egy idegenre, akinek hasonló frizurája volt, mint egy kolléganőmnek (de nem ő volt), illetve nem ismertem meg a lépcsőházban a szomszédomat, csak mikor bemutatkozott.

A verbális kommunikációt sem könnyíti meg a maszk, hiszen egyrészt nem látjuk a másik száját, ezért nehezebben értjük meg és a mimika is nagyon hiányzik. Tudjuk, hogy szem a lélek tükre és ez így is van, de nehéz úgy cseverészni, hogy nem látod, hogy a beszélgetőpartnered mosolyog-e vagy éppen cinikusan elhúzza a száját. Nem csoda, hiszen a kommunikáció 93 százaléka nonverbális, mi pedig most a maradék 7 százalékra vagyunk hagyatkozva. 

Mindannyiunk számára napi rutinná vált a maszktisztítás. Én például minden este fogmosás után szoktam kézzel kimosni azt a – legalább – három darabot, amit egy nap alatt „elhasználok”. Mivel egyelőre nem úgy tűnik, hogy egyhamar elhagyhatjuk a maszkviselést, egy amerikai cég kifejlesztett egy olyan terméket, ami minden előbbi felsorolt problémára megoldást kínál. 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»