Aromaterápia

Aromaterápia

Címlap / Életmód / Egészség / Aromaterápia

Aromaterápia , mi is az az aromaterápia, olajak és gyógynővények

Az aromaterápia nem más mint természetes gyógyolajak és gyógynövény kivonatok használata fizikai és szellemi panaszok gyógyítására és szépségápolásra. Az aromaterápiának több ezer éves hagyománya van, és először Kínában használták. Az aromaterápia szót egy francia kémikus, Gattefosse használta először a huszadik század elején, ő lévén az első európai, aki felfedezte az illóolajak jótékony hatását. Az indiaiak mindig is alkalmazták a növényi kivonatokat a gyulladásokra, fertőzésekre és a vérnyomás csökkentésére. Sok indiai nő az aromaterápia jótékony hatásának tulajdonítja bőrének hibátlan mivoltát.

Mi is az aromaterápia tulajdonképpen?

Az aromaterápia egy ősi gyógyművészet, akárcsak a holisztikus medicina. Marguerite Maury használta az aromaterápiát a testi és szellemi panaszok kezelésére, továbbá a bőr kezelésére is. Az illóolajak egyéni jótékony hatása mindenhol elismert a holisztikus terápiában, és különösen Franciaországban nagyon komolyan veszik, és a képzett orvosok használhatják ezeket az olajakat terápia céljából. Az aromaterápia jó hatással van a szaglószervekre, így ezek természetes úton való belégzése biztonságos.

Az illóolajaknak fájdalomcsillapító hatásuk is van, ha bejutnak a szervezetbe azon idegvégződéseken keresztül, amelyek felelősek az esetleges sebekért. Köztudott és általánosan elfogadott tény, hogy bizonyos olajaknak izgató, másoknak nyugtató hatása van, egyes olajak jót tesznek a bőrnek más olajaknak pedig gyógyító a hatásuk és csillapítják a fájdalmat. Az ylang-ylang, citrus, bazsalikom, pacsuli és a borsmenta olajakat különösen ajánlják a depresszióra; a geránium, bergamot és a levendula csillapítják az idegességet. A rózsa, a neroli, az édeskömény (ánizskapor) és a mandarin jót tesznek a bőrnek, a borsmenta csillapítja az izom és reumás fájdalmakat, a levendula pedig segít a sebek begyógyításában. Az illóolajas terápia segít az egyensúly helyreállításában, segít kapcsolatot teremteni a test és a szellem között, hogy az egyén elérhesse a tökéletes harmónia állapotát.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást