Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Címlap / Életmód / Egészség / Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Régóta ismerem, sok mindent elárult nekem és óriási segítség volt számtalan esetben. Mindig számíthattam rá, sosem hagyott cserben, én tehát elfogadtam, olyannak amilyen. A szememben ő egy fantasztikus hatásokkal bíró gyógynövény, akinek hálás vagyok. Inkább élek vele, mint nélküle, viszont rájöttem, hogy ehhez nekem kell megtalálnom a harmonikus együttélésünk módját, amely mindkettőnk számára megfelelő. 

Rovarmennyország

Az aranyvesszők a fészkesvirágzatúak rendjén belül az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növények. Magyarországon többnyire a következők fordulnak elő: Solidago virgaurea – közönséges aranyvessző, Solidago canadensis – kanadai aranyvessző, Solidago gigantea- magas aranyvessző. Terápiás céllal mindhárom felhasználható.

A közönséges vagy erdei aranyvesszővel ligeterdőkben, erdők szélén, vízpartokon, magaskórós növénytársulások környékén találkozhatunk. A kanadai aranyvessző dísznövényként is ismeretes. Napos helyen könnyen tartható növény. Terjedő tövű ugyan, de nem kell tőle félned, könnyen kordában tartható.

Olyan nagyobb helyre telepítsd, amelyet fel tudsz ajánlani számára, és nem fogsz rögtön megorrolni rá, ha kicsit terjeszkedésbe kezd. Igazán látványos a sok apró, aranysárga virág összessége, amit a rovarok is imádnak pl.: a méhek, de a fátyolkákat, darazsakat, katicabogarakat, és zengólegyeket is vonzza, elképesztő zsongás és ténykedés van körülöttük.

Aranyvessző felhasználása
MelodyanneM/istockphoto.com

Láthatatlan munkálkodás

Számos megterhelés éri a szervezetet, és a méregtelenítő szervek kénytelenek legtöbbünk esetében rendszeresen pluszmunkákat vállalni. Ezért szerintem időről időre érdemes kúraszerűen alkalmazni ezt a nagyszerű gyógynövényt. 

A vese több mint egy kiválasztószerv, és a húgyhólyag sem csak egy ideiglenes víztároló edény. A keleti orvoslás a vesét az életesszencia, az örökítő energia székhelyének tartja, és reagál az érzelmi folyamatainkra is. A húgyhólyaghoz a vesében tárolt energiatartalékok mozgósításának képessége tartozik. Az egészséges húgyhólyag a feltétele annak, hogy sikerüljön kitartanunk terveink kivitelezése mellett, hogy bátran véghezvigyük elgondolásainkat, és töretlenül küzdjünk az álmaink megvalósításáért. 

Szedj néhány csokrot!

A közönséges aranyvessző esetében a növény föld feletti részét gyűjtjük és szárítás után légmentesen elcsomagoljuk. A kanadai és a magas aranyvesszőt virágzás kezdetén gyűjtjük, lehetőleg a délutáni tűző napsütésben. Erre azért nagyon fontos odafigyelni, mivel a virágok utónyílnak, és a szöszös rész esetleg irritáló lehet. A virágos szár felső 40- 50 cm-ét szedjük, a csokrokat árnyékos helyen szárítjuk. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

3 hozzászólás

 • ID Pèk János Kecskemèt
  2021.08.06., 19:30

  Járvány ügyben csak annyit szeretnèk mondani hogy ez egy nagyon nagy hülyesèg mert ha ez így lenne hogy a mèdia mondja hogy kell a 3-dik oltás is akkor már règ lèpett volna a kormány.Nem tudom elkèpzelni mièrtkell az embereket ilyezgetni de mègjobban fèlrevezetni Èn 2-oltást felvettem de úgy gondolom hogy ez untigelèg.Mèg egy gondolat!.Ha a Baloldal már kezdettölfogva ellenezte az oltást akkor mièrt vette fel már az elejèn Annyit az egèsz vírusról hogy ennek feleség igaz hogy jön a 3-dik.Mèrt jó az ha az embereket fèlre vezetik mièrt nem öszinte a kormány .Miöröme van benne hogy az emberek többsègèt meg fèlemliti Ez egy szègyen a kormányra nèzve .Köszönöm Mègcsak annyit illene tudni egy bizonyos Politikusnak hogy Kecskemèten Polgármester egy hölgy nak pedig fèrfi

  Válasz
  • Valaki
   2021.08.07., 07:03

   A baloldal sosem volt oltásellenes!
   Csak azt követelték, hogy EU minősítésű oltóanyaggal oltsanak!
   Igazuk volt!
   Bebizonyosodott, hogy a jóvá nem hagyott kínai vakcina miatt több százezer 60 feletti védtelen maradt!
   Igaz, a vásárlásban közvetítő cég hatalmas nyereeséget ért el.

   Válasz
 • janika
  2021.08.11., 13:38

  foghatyma?

  Válasz

Írj egy hozzászólást