Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Címlap / Életmód / Egészség / Van egy növény, ami száz orvosságnál is többet ér

Az aranyvessző egy nagyon életrevaló növény, de én mégsem érzem, hogy jogom lenne ítélkezni ezért felette. Szerintem sokkal inkább elgondolkodtató. Vajon mi ösztönözheti? Lehetséges, hogy teljesen félreérttük eddig a szándékait?

Régóta ismerem, sok mindent elárult nekem és óriási segítség volt számtalan esetben. Mindig számíthattam rá, sosem hagyott cserben, én tehát elfogadtam, olyannak amilyen. A szememben ő egy fantasztikus hatásokkal bíró gyógynövény, akinek hálás vagyok. Inkább élek vele, mint nélküle, viszont rájöttem, hogy ehhez nekem kell megtalálnom a harmonikus együttélésünk módját, amely mindkettőnk számára megfelelő. 

Rovarmennyország

Az aranyvesszők a fészkesvirágzatúak rendjén belül az őszirózsafélék családjába tartozó évelő növények. Magyarországon többnyire a következők fordulnak elő: Solidago virgaurea – közönséges aranyvessző, Solidago canadensis – kanadai aranyvessző, Solidago gigantea- magas aranyvessző. Terápiás céllal mindhárom felhasználható.

A közönséges vagy erdei aranyvesszővel ligeterdőkben, erdők szélén, vízpartokon, magaskórós növénytársulások környékén találkozhatunk. A kanadai aranyvessző dísznövényként is ismeretes. Napos helyen könnyen tartható növény. Terjedő tövű ugyan, de nem kell tőle félned, könnyen kordában tartható.

Olyan nagyobb helyre telepítsd, amelyet fel tudsz ajánlani számára, és nem fogsz rögtön megorrolni rá, ha kicsit terjeszkedésbe kezd. Igazán látványos a sok apró, aranysárga virág összessége, amit a rovarok is imádnak pl.: a méhek, de a fátyolkákat, darazsakat, katicabogarakat, és zengólegyeket is vonzza, elképesztő zsongás és ténykedés van körülöttük.

Aranyvessző felhasználása
MelodyanneM/istockphoto.com

Láthatatlan munkálkodás

Számos megterhelés éri a szervezetet, és a méregtelenítő szervek kénytelenek legtöbbünk esetében rendszeresen pluszmunkákat vállalni. Ezért szerintem időről időre érdemes kúraszerűen alkalmazni ezt a nagyszerű gyógynövényt. 

A vese több mint egy kiválasztószerv, és a húgyhólyag sem csak egy ideiglenes víztároló edény. A keleti orvoslás a vesét az életesszencia, az örökítő energia székhelyének tartja, és reagál az érzelmi folyamatainkra is. A húgyhólyaghoz a vesében tárolt energiatartalékok mozgósításának képessége tartozik. Az egészséges húgyhólyag a feltétele annak, hogy sikerüljön kitartanunk terveink kivitelezése mellett, hogy bátran véghezvigyük elgondolásainkat, és töretlenül küzdjünk az álmaink megvalósításáért. 

Szedj néhány csokrot!

A közönséges aranyvessző esetében a növény föld feletti részét gyűjtjük és szárítás után légmentesen elcsomagoljuk. A kanadai és a magas aranyvesszőt virágzás kezdetén gyűjtjük, lehetőleg a délutáni tűző napsütésben. Erre azért nagyon fontos odafigyelni, mivel a virágok utónyílnak, és a szöszös rész esetleg irritáló lehet. A virágos szár felső 40- 50 cm-ét szedjük, a csokrokat árnyékos helyen szárítjuk. 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»