Az arany és a briliáns ragyogása

Az arany és a briliáns ragyogása

Címlap / Szerelem / Esküvő / Az arany és a briliáns ragyogása

Az emberiséget ősidők óta fogva tartja a mágia, melyet a drágaköveknek és a nemesfémeknek tulajdonítunk. Az Affianced Ékszerészet küldetése, hogy ezeket a misztikus anyagokat kovácsolja értékes, és teljesen egyedi szimbólumokká.

Rozé és fehér arany kombinációja adja Vivien nevű karikagyűrűnk lényegi karakterét, a női ékszer egy sor csillogó briliánst foglalva magába. Klasszikus, de mégis modern megjelenése szépen illik alkalmi és hétköznapi viseléshez egyaránt.
Fontos szempont még, hogy a férfi gyűrű teljesen letisztult, díszítésektől mentes, így az urak nagy része is szívesen választja, és szívesen viseli.
www.affianced.hu Fejedelmi megjelenésű, sárga és fehér aranyból készített jegygyűrű pár, a női ékszer 4 apró gyémánttal kápráztat el.
Az ékszerek szélein fehér arany sávok futnak, melyek felülről és oldalról is, aprólékos, csipke szerű barokk véséssel dekoráltak, éppen ezért a Barocco Bold elnevezést választottuk a számára.
www.affianced.hu  Egy gyönyörű, ovális padparadzsa zafírt és két oldalán 3-3 pici briliánst foglal magába ez a fejedelmi megjelenésű eljegyzési gyűrű, melyet a Léna Fire névre kereszteltünk.
Természetesen olyan hölgyeket érdemes meglepni hasonló darabbal, akik öltözködésüktől nem áll távol az az élénk, feltűnő színvilág. 
www.affianced.hu  A nyakék és a hozzá tartozó fülbevaló a finoman elegáns megjelenést hivatott biztosítani. Fehér és sárga színű arany ötvözetek, és szikrázó gyémántok alkotják az összeállítást. 
Kecses ívek, nőiesség és tökéletes arányérzék jellemzi a kollekciót. Egy menyasszonynak a menyegzői ruhájához kiváló választás, de más jeles alkalmakon is garantáltan emelni fogja megjelenésünk fényét. 
www.affianced.hu  Korunk divatja, a lakberendezés, az öltözködés területén a Glamour. Nagy, virág mintás tapéták, kárpitok, ruha anyagok jellemzik e stílust (többek között). Ez a jegygyűrű pár szintén e hangulat égisze alatt született, mely mintázatát a fényes rozé, ás a homokfúvott matt, fehér arany felületek adják.
Hölgyeknek minden mennyiségben, viszont csak bátrabb uraknak ajánljuk viselését.
www.affianced.hu  A Mágus névre keresztelt karikagyűrű pár érdekessége, hogy egy alap mokume gane technikával készült. A mokume gane 17. századbeli, Japán eredetű fémmegmunkálási technika, melyet kardok (katanák) kovácsolásához fejlesztettek ki.
Lényege, hogy a fémet hajlítással, tekeréssel rengeteg rétegben kovácsolják össze. A képen látható ékszer mintázata, fehér és vörös arany összekovácsolásából alakult ki.
www.affianced.hu  Az asszimetria mindíg izgalmassá teszi öltözködésünket. Egy mélyen dekoltált alkalmi ruhához feltűnő ékesség lehet ez a nem szokványos megjelenésű fehérarany nyakék és annak fülbevalója, melyeken elszórva, véletlen szerű struktúrában csillog megannyi parányi briliáns.
www.affianced.hu  2008-ban indítottuk útjára a Magyar Menyegző ékszerkollekciónkat, mely a 18-19. század fordulóján élő, új stílusú, páratlanul gazdag magyar népművészet elemeit használja fel.A képen látható Tulipán nevű karikagyűrűnk, mely a kor fafaragására rimmelő sarok-díszítést kapott, kiegészítve hímzés mintákat követő, míves kézi véséssel. 
www.magyarmenyegzo.hu A Magyar Menyegző ékszer kollekció egyik legszebb darabja a “Kelengye” leánykérő gyűrű. 
Formája teljesen rendhagyó, kecses, becses tárgy. A kollekció gondolata és papírra vetése gyors skiccek formájában szinte egy szempillantás alatt történt. Természetesen a kivitelezés hosszas szakmai munkát igényelt.
www.magyarmenyegzo.hu  A Magyar Menyegző kollekció gyűrűi formailag teljesen eltérnek a hagyományos kör formától. Sokan azt gondolják félőn, hogy nem kényelmesek. A kialakításuk során különös figyelmet fordítottunk erre a problémára, hogy mégis kényelmesek és viselhetők legyenek ékszereink, és be tudják tölteni funkciójukat. 
Munkánkban sikert arattunk, hiszen megannyi elkészült gyűrű tulajdonosának pozitív visszajelzése ezt bebizonyította.
www.magyarmenyegzo.hu  A Tündérszép Ilona egy mesébe illő ékszer. Nevét a gyönyörű leányról kapta, aki az arany almákat minden éjjel múlatságból leszedte a király fájáról….Végül Árgyélus királyfi lett az Ő mátkája, még most is élnek…örök szerelemben.
www.magyarmenyegzo.hu 
A Magyar Menyegző ékszekollekció megvalósításának ötletetét a Mátka nevet viselő gyűrűnk adta. E fotón kollekciónk legelső darabja látható. Egy régi csiszolású gyémánthoz készült, mely a megrendelő tulajdona volt. A tervezői szempont az volt, hogy régies legyen az ékszer megjelenése, mert maga a kő csiszolata is az volt.
És miért éppen magyaros díszítő világot kapott az ékszer? Mert a Megrendelő, és a Tervező erős kötődéssel rendelkezik a magyar népi hagyományok iránt, a népzene és a néptánc iránt.
www.magyarmenyegzo.hu 
A gyöngysor nem csak az esküvők kiegészítője, hanem újra egyre divatosabb hétköznapi viselet is. A képen látható igazgyöngyöt tartó, mákvirág sziluettű medál nyitható pánttal kapcsolódik a gyöngysorhoz, így külön a medál egy vékony zsinór láncon, vagy csak a gyöngysor külön is viselhető.
www.magyarmenyegzo.hu  A Csárdás Királynő nevet viseli ez a fejedelmi megjelenésű, közel 1 karátos gyönyörű központi briliánst tartó, tulipán sziluettet formáló medál, mely szokatlan módon kapcsolódik az őt tartó, szintén kézi készítésű gyöngy lánchoz, természetesen az egész kompozíció fehér aranyra hangszerelve. 
Gondolom kitalálták, hogy ez az együttes nem ékszerészetünk legalacsonyabb árfekvésű darabja.
www.magyarmenyegzo.hu  Nagy Gertrúd vagyok az Affianced Ékszerészet vezetője. Az imént látott szépségek műhelyem kézműves alkotásai. Közel 20 éve foglalkozom ékszerek tervezésével és készítésével. Saját ékszerészetemet 2005-ben alapítottam, egy kiváló szakmai csapat összeállításával.
Remélem, hogy még sok-sok örömet tudunk szerezni kreatív munkánkkal a leendő ifjú pároknak, és minden kedves megrendelőinknek.
www.affianced.hu

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!