Aprócska balkonok óriási hatással – Ilyen bútorokkal érhetsz el hasonló látványt

Aprócska balkonok óriási hatással – Ilyen bútorokkal érhetsz el hasonló látványt

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Aprócska balkonok óriási hatással – Ilyen bútorokkal érhetsz el hasonló látványt

Tavaly még második nappalit rendeztünk be a teraszunkon, de miután elkészült az udvarunk, leköltöztettük a nagyobb bútorokat a térkőre. Bár imádtuk az előző verziót is, idén egy kedves kis balkont rendeztünk be: klasszikus balkonbútorral, kerek asztalkával, sok virágokkal, praktikus kiegészítőkkel és dekorációkkal. A legtöbb balkonon azonban sajnos nincs túl sok hely ahhoz, hogy igazán egyedivé és változatossá tegyük a látványt… Vagy mégis? A kisebb alapterület nem feltétlenül von le a látványból!

Klasszikus balkonbútorok

A legtöbb balkonbútor pontosan úgy készült, hogy az igényeket kielégítse: általában ezek a bútorok összecsukhatóak, könnyen mozdíthatóak, megkerülhetőek és a lehető legkisebb felülettel rendelkeznek.

Ha tényleg nincs sok helyetek, érdemes ezekből válogatnotok, mert bár tényleg nem túlságosan kényelmesek, nem is arra lettek tervezve, hogy hosszú órákat üljetek rajtuk.

Amennyiben csak egy-egy pohár bort isztok meg a teraszon, vagy csak egy rövid reggelit, vacsorát töltötök el odakinn, a klasszikus balkonbútorok tökéletes választásnak bizonyulnak.

 

Kényelmes fészekfotelek

A kényelmes fészekfoteleknek megvan az a hátrányuk, hogy hatalmas helyet foglalnak el – legalábbis azok, amik állványhoz rögzítve szolgálják ki az igényeinket.

A lábon álló fészekfotelek ehhez képest nem csak, hogy elférnek kisebb helyen, ugyanazt a kényelmet biztosítják, amit nagyobb társaik, ráadásul most nagyon divatosak is.

A kisebb balkonon inkább csak kettő fér el belőlük és valószínű az asztalka méretét is le kell csökkentenetek, de ha kényelmesen és hosszasan szeretnétek odakinn ücsörögni, akkor a fészekfotelek remek választásnak bizonyulnak.

 

Közös lábtartóval

A klasszikus balkonra, szabadtérre készült székek sajnos sosem lesznek olyan kényelmesek, mint a különböző fotelek, de párnákkal sokat javíthattok a komfortérzeten.

Jó ötlet az is, ha lábtartót tesztek a balkonra, ám ha nincs sok helyetek, akkor ezen a téren is érdemes kreatívan gondolkoznotok.

Remek lehetőség, ha közös lábtartót használtok pl. egy puff formájában, hiszen ezt könnyen becsúsztathatjátok a bútor alá, amikor nem használjátok.

Ha pedig többen használnátok a balkont, lábtartó helyett ülőhellyé avanzsálhat ez a praktikus kiegészítő.

 

Összecsukható szett

Ha igazán kevés helyetek van a balkonon, akkor érdemes meggondolnotok a korlátra szerelhető asztalka lehetőségét.

Ezek többsége eleve úgy készül, hogy használaton kívül lehajtható, így valóban csak akkor foglal helyet, amikor tényleg szükségetek van rá.

Vásárolhattok olyan asztalt is, amit helyszűkére terveztek: ezek a változatok vagy nagyon kicsik, vagy olyanok, mintha félbe lennének vágva, így még a kerek változatok is gond nélkül falig (vagy korlátig) tolhatóak.

 

Karfák nélkül

Ha minden centi számít, akkor érdemes lehet padokban gondolkoznotok a különálló székek helyett.

Ez különösen igaz akkor, ha egymás mellé tennétek az ülőalkalmatosságokat, hiszen akkor két karfa kerülne egymás mellé, ami az alapterületet tekintve akár plusz egy ember ülőhelyét is elveheti.

A padok ugyan nehezebben mozgathatóak, a kisebb balkonokon gyakran egyébként sem nagyon van lehetőség arra, hogy kedvetek szerint pakoljátok a bútorokat.

A padok mindenesetre látványra és praktikumra is jó választásnak tűnnek!

 

Kényelem kis helyen

A raklapbútoroknak óriásit nőtt a keresettsége az elmúlt években, és nem kell róluk lemondanotok akkor sem, ha egészen kicsi a balkonotok.

Ha a szélessége megfelelő, akkor a raklap bármelyik eldugott sarokban elfér, és kellemes kis zugot alapozhat meg, amit kényelmessé tehettek a párnáknak és szivacsoknak köszönhetően.

Az ilyen eldugott kis sarokban igazán jól esik a relaxálás és az olvasás!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást