Ezt lehet tenni az ajakráncok ellen – Fiatal korban is megjelenhet!

Ezt lehet tenni az ajakráncok ellen – Fiatal korban is megjelenhet!

Címlap / Életmód / Egészség / Ezt lehet tenni az ajakráncok ellen – Fiatal korban is megjelenhet! / 2. oldal

A kezelés

Sajnos ahogy írtuk is, visszafordítani otthoni módszerekkel lehetetlen, maximum egy kicsit tudsz halványítani rajtuk. Erre jó megoldás, ha olyan krémmel vagy szérummal kened a bőröd, amelyek be tudják indítani a kollagén termelését, valamint biztosítják az állandó hidratálást. már azért is fontos, mert ha visszafordítani nem is tudja a fennálló állapotot teljesen, de megelőzésben valóban hatékony. 

Az igazság viszont az, hogy kozmetikus beavatkozásával tudsz csak látványos eredményt elérni. A hialuronsavas feltöltés általában az egyik legnépszerűbb választás erre a célra: ilyenkor feltöltik a ráncokat az ajkaid körül, és bár egy-két napig kicsit duzzadtabb lesz a bőröd, utána lesz igazán szép az eredmény. A hialuronsav viszont egy idő után, általában pár hónappal később felszívódik, ezért ezt folyamatosan ismételni kell.

Hialuronsavas ajakfeltöltés
istockphoto

A másik népszerű megoldás a kémiai hámlasztás! Bár a boltokban vásárolhatsz hámlasztó krémet, ha mélyebbek a ráncaid, inkább bízd szakértőre a feladatot! Ilyenkor a bőröd felső, már öregedő rétegét lehámlasztják, hogy az újabb, fiatalabb kerüljön felülre. Ez a kevésbé mély ráncok, sebet hagyott pattanások ellen csodálatos megoldás.

A lézeres kezelés már egy komolyabb procedúra, de épp ebből kifolyólag eredményesebb is! Ilyenkor egy készülék segítségével lényegében hasonló dolog történik, mint hámlasztáskor: a bőr felső rétegét „eltüntetik”, hogy a fiatalabb kapjon helyet legfelül. Ez a módszer általában az orr, száj és szemek környékén a leghatékonyabb, és sok esetben éveket fiatalít az adott személy külsején.

Hogy végül melyik megoldást érdemes választanod, általában egy konzultáció során derül ki, úgyhogy mielőtt időpontot foglalnál kozmetikushoz, érdemes beszélgetned vele arról, pontosan mik a céljaid. Így lehetsz igazán boldog a végeredménnyel!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást