Életmód / Család

Ezért olyan különlegesek az áprilisban született babák

Markáns egyéniségek

Az áprilisi babák jellemző módon nagyon határozott elképzelésekkel érkeznek a világra. Igazi egyéniségek, akik kifejezetten nehezen veszik, ha valamit rájuk akarnak erőltetni, így aztán egyáltalán nincs könnyű dolguk a szülőknek a dackorszakban. Mindig kiharcolják, hogy foglalkozzanak velük, rájuk figyeljenek az emberek, és sűrűn kézbe vegyék őket, hogy minél gyorsabban megismerjék a körülöttük lévő világot.

Az áprilisban született gyermekek ennek ellenére nem kifejezetten sírós, nyűgös babák. Ilyesmire csak akkor vetemednek, ha úgy érzik, kevés figyelem jut nekik.

Erős bennük a versenyszellem

A gyermekek a szociális érintkezések során tanulják meg, miként kell viselkedni másokkal, ám már ekkor feltűnik, milyen az alapszemélyiségük. Az áprilisi babák meglehetősen vehemensek, hirtelen, felnőtt szemmel néha durván viselkedhetnek bizonyos élethelyzetekben. Ennek részben az az oka, hogy nagyon erős bennük a versenyszellem, a győzni akarás, a diadalmaskodás mások felett, és ez bizony már gyermekkorban megmutatkozik.

Probléma ebből a viselkedésből akkor adódhat, ha a szülő nem reagál megfelelően és kellő türelemmel. Mivel az áprilisi babák hajlamosak óriási hisztit rendezni, ha észreveszik, hogy ezzel kivívhatják akaratukat, akkor egyre hevesebb és hevesebb jelenetekre adják a fejüket. 

Szeretik a veszélyes helyzeteket

Versenyszellemükből, szabados természetükből és abbéli vágyukból, hogy kivívják mások elismerését, az áprilisban született babák hajlamosak merész, olykor balesetveszélyes helyzetekben reprezentálni bátorságukat. Ez gyakorlatilag állandó figyelmet és készültséget jelent a szülők részéről, amint a babák elkezdenek forgolódni, illetve mászni.

Cicy/istockphoto.com

Különösen mozgékonyak és aktívak

A szülők dolgát tovább nehezíti, hogy nem csak a veszélyérzetük minimális az áprilisban született babáknak, hanem kifejezetten mozgékonyak is. Imádják és igénylik is, hogy sokat legyenek a szabadban, szeretnek minden kinti játékot, különösen akkor, ha győzhetnek benne. Az áprilisi gyermekek ritkán kedvelik a „pepecselős” programokat, tehát ritkán ülnek le kirakózni, társasozni, vagy akár gyöngyöt fűzni. Jobban szeretik az aktív, mozgást igénylő feladatokat, hiszen ezek során jóval könnyebben levezethetik felesleges energiáikat.

Kíváncsi, érdeklődő természetek, akik megpróbálnak a dolgok mélyére ásni, kideríteni, miként funkcionálnak egyes tárgyak, tehát tapasztalás útján tanulnak. Ezért is kell annyira figyelni, vigyázni rájuk. Persze mindezt nem azért teszik, hogy bosszantsák felmenőiket, vagy éppen a pedagógusokat, egyszerűen ég bennük a vágy, hogy a számukra érdekes kérdéseknek gyorsan a végére járjanak.

Szívesen hangoztatják a véleményüket

Az előbbiek fényében valószínűleg már nem igazán meglepő, hogy az áprilisi babák örömmel hangoztatják a véleményüket. Már a beszéd elsajátítása előtt is egyértelműen kifejezik véleményüket és szándékukat, de a későbbiekben is szenvedélyesen hangoztatják álláspontjukat. Ők lesznek azok, akik majd az óvodában és az iskolában is igazi hangadókká válnak, ami persze elsülhet jól és rosszul egyaránt. Szülőként arra kell majd figyelni, hogy ezt a tulajdonságát inkább a gyengébbek védelmére, építő törekvésekre, ne pedig folyton ellenfelek, riválisok szerzésére fordítsák.

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást