Család / Életmód

Ezért olyan különlegesek az áprilisban született gyermekek

Ezért olyan különlegesek az áprilisban született gyermekek

Markáns egyéniségek

Az áprilisi babák jellemző módon nagyon határozott elképzelésekkel érkeznek a világra. Igazi egyéniségek, akik kifejezetten nehezen veszik, ha valamit rájuk akarnak erőltetni, így aztán egyáltalán nincs könnyű dolguk a szülőknek a dackorszakban. Mindig kiharcolják, hogy foglalkozzanak velük, rájuk figyeljenek az emberek, és sűrűn kézbe vegyék őket, hogy minél gyorsabban megismerjék a körülöttük lévő világot.

Az áprilisban született gyermekek ennek ellenére nem kifejezetten sírós, nyűgös babák. Ilyesmire csak akkor vetemednek, ha úgy érzik, kevés figyelem jut nekik.

Erős bennük a versenyszellem

A gyermekek a szociális érintkezések során tanulják meg, miként kell viselkedni másokkal, ám már ekkor feltűnik, milyen az alapszemélyiségük. Az áprilisi babák meglehetősen vehemensek, hirtelen, felnőtt szemmel néha durván viselkedhetnek bizonyos élethelyzetekben. Ennek részben az az oka, hogy nagyon erős bennük a versenyszellem, a győzni akarás, a diadalmaskodás mások felett, és ez bizony már gyermekkorban megmutatkozik.

Probléma ebből a viselkedésből akkor adódhat, ha a szülő nem reagál megfelelően és kellő türelemmel. Mivel az áprilisi babák hajlamosak óriási hisztit rendezni, ha észreveszik, hogy ezzel kivívhatják akaratukat, akkor egyre hevesebb és hevesebb jelenetekre adják a fejüket. 

Cicy/istockphoto.com

Szeretik a veszélyes helyzeteket

Versenyszellemükből, szabados természetükből és abbéli vágyukból, hogy kivívják mások elismerését, az áprilisban született babák hajlamosak merész, olykor balesetveszélyes helyzetekben reprezentálni bátorságukat. Ez gyakorlatilag állandó figyelmet és készültséget jelent a szülők részéről, amint a babák elkezdenek forgolódni, illetve mászni.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást