Április elsejei turpisságok, amelyek katasztrofális véget értek

Április elsejei turpisságok, amelyek katasztrofális véget értek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Április elsejei turpisságok, amelyek katasztrofális véget értek

A jó vicceket, tréfákat mi is nagyon szeretjük, de van, aki egyszerűen nem érzi, hol a határ. Ezek a viccek például annyira rosszul sültek el, hogy elgondolkodtunk rajta: az az április bolondja, aki bedőlt nekik, vagy az, aki kieszelte őket?

Vulkánkitörés és pánik

1980-ban a Boston TV hírgyártója, Homer Cilley készített egy bejátszást a Massachusetts-ben található Miltonról, ami hömpölygő láva és hatalmas lángnyelvek képével kezdődött. A vicces kedvű híradós még az akkori elnök, Jimmy Carter hamisított figyelmeztetéseit is a videóba tette, azt a benyomást keltve, hogy Massachusetts-et hamarosan egy vulkánkitörés sújtja.

A bejátszás az „Április bolondja” felirattal ért véget, ám ezt sokan már nem várták meg: kitört a pánik, több százan hívták a segélyvonalakat és nagyon sokan azonnal csomagolni kezdtek, hogy elhagyják az otthonukat.

Bár végül senkinek nem esett bántódása, emberek tucatjai élték át a halálfélelmet az ostoba vicc miatt, Cilley-nek pedig az állása bánta az ízetlen tréfát.

A vicc, ami csaknem háborúhoz vezetett

Nincs azzal semmi gond, ha az évnek egy napján mindenki lazábbra veszi kicsit a figurát, de tényleg vannak olyan pozíciók, amikben az ember nem engedheti meg magának az idétlenkedést, és olyan témák, amikkel nem érdemes viccelődni. 1986-ban egy izraeli hírszerző tiszt április elsejei tréfa gyanánt hamisított egy hírt arról, hogy egy iszlám vezető súlyosan megsérült egy gyilkossági kísérlet során.

Eleve nem értjük, hogy ez hogyan lenne vicces, de a következmények még kevésbé voltak azok: az egyébként is feszült helyzetet a gyorsan szárnyra kapó hír még tovább hevítette, és csaknem háborút robbantott ki. A hírszerzőnek végül katonai bíróság elé kellett állnia – ott már biztosan nem nevetett.

A terhességi teszttől a konyhakésig

2013-ban a 18 éves, oklahomai Tori Wheeler egy meglehetősen éretlen tréfát sütött el, amikor április elsején azt állította a barátjának, hogy terhes lett. A fagylalt azonban visszanyalt, a srác ugyanis egyáltalán nem úgy reagált a terhesség hírére, ahogyan azt Wheeler szerette volna.

A vita gyorsan eszkalálódott, a lány hamarosan már egy konyhakéssel fenyegette a kapcsolat iránt valószínűleg egyre kevésbé lelkesedő fiút, és végül a rendőrségnek kellett közbeavatkozni.

Hogy mivel védekezett a lány? Hát természetesen azzal, hogy a késes fenyegetés csak egy újabb áprilisi tréfa volt. Vannak, akik egyszerűen nem tudnak leállni…

Töréspont

2001-ben egy angol DJ április elsején azt adta be a hallgatóinak, hogy a közeli tengerparton egy, „a Titanichoz gyanúsan hasonló” hajó tűnt fel, ami jól látható egy szikla széléről. Bár nyilvánvalóan semmiféle hajóról nem volt szó, a meredek sziklafalra rengeteg ember ment ki, és csak a szerencsének köszönhető, hogy senkinek nem esett baja. Annál is inkább, mert a hirtelen megnövekedett átjáró forgalomtól a sziklában egy hatalmas repedés keletkezett, és egy jókora darabja a következő napon a tengerbe esett.

Kép forrása: [email protected]/depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást