App készítés workshop – nem csak pörgetheti az appokat tini gyermeked!

App készítés workshop – nem csak pörgetheti az appokat tini gyermeked!

Címlap / Kikapcsolódás / Tech és kütyük / App készítés workshop – nem csak pörgetheti az appokat tini gyermeked!

Hogyan kell elképzelni egy App készítés workshopot?

A mobilos applikáció készítés workshop a gyermekek életkorának megfelelő felépítéssel, gyakorlatias formában valósul meg. A résztvevők az alapoktól kezdve tanulnak meg alkalmazásokat fejleszteni, mind iPhone, mind pedig Android típusú mobiltelefonokra. A kurzus végére a gyerekek képesek lesznek egyszerűbb játékok, vagy az érdeklődési körüknek megfelelő programok készítésére, amelyet aztán akár ki is adhatnak a Google Play-en vagy az Apple Store-ban.

Hány éves kortól ajánlott az App készítés workshop?

Az App készítés workshop 13 éves kortól ajánlott. A workshopok kis csoportos oktatásban zajlanak online vagy tantermi formában. Előbbi legfeljebb 8 fős csoportban zajlik, utóbbi pedig maximum 12 fővel. Ez garantálja, hogy az oktatók minden gyermekre elegendő időt és figyelmet tudnak szánni.

Van-e bármilyen előkövetelmény? 

Gyakran felmerül a kérdés a szülőkben, hogy egy ilyen workshop elkezdéséhez szükséges-e előzetes tudás vagy tapasztalat a gyermekek részéről. Az App készítés workshopon való részvételhez semmi ilyesmire nincs szükség, a gyermekek az alapoktól sajátítják el a mobilalkalmazás-fejlesztést. 

Milyen technikai eszközök szükségesek a részvételhez?

A tantermi workshopok esetén minden szükséges eszközt az oktatási intézmény biztosít. Ha az online workshopon vesz részt gyermeked és otthonról tanul, akkor szüksége lesz egy laptopra vagy asztali számítógépre stabil internetkapcsolattal. Fontos, hogy tudjon kommunikálni az oktatóval ezért fejhallgatóra és mikrofonra is szüksége lesz. Emellett a webkamera megléte is hasznos lehet. A kommunikációhoz szükséges szoftvert az oktatási intézmény biztosítja. A  workshop indulása előtt munkatársaik segítenek ennek telepítésében és elmagyarázzák a használatát.

Mit fontos tudni a workshopról?

A workshop során a gyerekek ízelítőt kapnak a vizuális programozás alapjaiból. Emellett megismerkednek a Thunkable app fejlesztő platformmal, amely segítségével ötleteiket némi gyakorlással mobilalkalmazások formájában jeleníthetik meg. A program segítségével a gyerekek kihozhatják a maximumot okostelefonjaikból: megtanulnak használni olyan komplex funkciókat, mint a kép- és hangfelismerő, valamint a vonal- és QR kód leolvasó. A workshop alatt elsajátítják a felhasználóbarát mobilalkalmazások (játékok, edzést támogató vagy más őket érdeklő appok) fejlesztéséhez szükséges képességeket mindkét mobil operációs rendszerre: az Androidra és iOS-re is. A workshopon elsajátított tudás segítségével a gyerekek képesek lesznek olyan appok fejlesztésére is, amik kihasználják a telefon saját funkcióit is pl. fényképezőgép, sms, giroszkóp. 

Ha szeretnéd, hogy tini gyermeked ne csak felhasználója, de aktív készítője is legyen a mobil applikációk világának, akkor az App készítés workshop remek választás lehet számotokra is!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást