Miért olyan meglepő, ha egy anyuka is vágyik a szexre?

Miért olyan meglepő, ha egy anyuka is vágyik a szexre?

Címlap / Szerelem / Szex / Miért olyan meglepő, ha egy anyuka is vágyik a szexre?

A gyerek lesz az első, de…

Igen, kétségkívül igaz, hogy egy anya életében a gyermeke kerül az első helyre, ám ez nem jelenti azt, hogy ne osztozhatna a helyen apával. Minden nő másként éli meg az anyaságot, pláne az első gyermeknél. Hazugság lenne azt állítani: egyesek nem estek át a ló túloldalára és szorították teljesen a háttérbe a párjukat, hogy maximálisan a gyermekükre koncentráljanak.

Valóban, néhányan anyatigris üzemmódba kapcsolnak és hosszú éveken át a csemetéjük lesz a szemük fénye és csak rájuk fókuszálnak. Mentségükre szóljon: mindezt ösztönösen teszik és valóban a gyermek felforgatja egy pár életét, hiszen onnantól kezdve már nem ketten, hanem hárman, négyen vannak. Kevesebb idő és energia marad a szexre. Emiatt a romantikus tüzek átmenetileg csillapodhatnak – helyenként ki és éghetnek -, ám a szex halála nem törvényszerűen következik be. 

Egy NŐ szülés után is NŐ marad

Nem kell elválnia egymástól az anya és a nő szerepkörnek. Ez a két minőség mindig jelen van egy nő életében, legfeljebb életszakaszonként változik. Persze sok mindentől függ, hogy egy anya képes-e magát nőnek érezni. Ha nem vesszük figyelembe, hogy sokuknál idő, mire a hormonjaik ismét helyreállnak, illetve maga a testük is regenerálódik, akkor a későbbiekben egyeseknél a nőiesség elvesztése a rossz gyermekkori minták miatt következhet be.

Például gyerekkorukban azt látták: az édesanyjuk csak és kizárólag anya volt. Esetleg az „anya megszűnik nőnek lenni” gondolatot a család, a társadalom vagy éppen a közösségi média nevelte a beléjük. Csakhogy ezt felül lehet írni és sokszor a kapcsolatért meg is kell tenni.

A szülőség nem azt jelenti, hogy választani kell anyaság és szexi nő között. Természetünkből adódóan bármelyik lehetünk. Egy szó, mint száz: nem zárja ki egymást a Szuperanya és a Szexistennő.

Anastasia Turshina/istockphoto.com

Aki előtte is szerette a szexet, utána is fogja…

Legalábbis a nagy többségről ez mondható el. Teljesen egyéni libidóval rendelkezünk. Egyes nőknek alapból alacsony és kevesebb igényük van a szerelmeskedésre. Ők többnyire már a terhesség előtt sem szorgalmazzák a gyakori együttlétet és valószínűleg terhesség után sem fogják. Mások viszont magasabb libidóval rendelkeznek, akik szülés előtt is kívánták a szexet.

Nincs is annál természetesebb, minthogy egy nő nyíltan vállalja, hogy szereti a szexet és örömét leli benne! Nemcsak szereti, de kívánja is a csókot, az ölelést, a simogatást, az egyesülést és magát a gyönyörérzetet.  Aki mindezt igényli és rendszeresen van orgazmusa, nem fog róluk lemondani! Legfeljebb kér egy kis időt, amíg összeszedi magát.

Mondani sem kell, ha a szülést negatív élményként éli meg, mert gátmetszést kellett végrehajtani, inkontinencia alakult ki nála vagy más kellemetlenség érte, abban az esetben érthető, ha egy darabig mellőzi a testi szerelmet. Ám ha nincs fizikai vagy lelki oka annak, hogy elmenjen a kedve a szextől, akkor nem is fog és idővel ugyanúgy kívánja majd, mint szülés előtt!

Minden fejben dől el

Nem kell bedőlni a sztereotípiának, mely szerint, mikor a nők anyák lesznek, nem kívánják többé a szexet. Amennyiben nem lép fel önbizalmi probléma, minthogy ők „már csak” anyák, többé nem olyan szexik, kívánatosak és nem részesülnek elutasításban, akkor a lelkük mélyén továbbra is igazi nőként tekintenek majd magukra.

Az anyaság nem elvesz a nőkből, hanem hozzájuk ad! Testileg és lelkileg is sokkal érettebbek. A hüvely többé nemcsak a testi örömök forrása, hanem életet adó csatorna is. Ráadásul rengeteg nő a szülés után tapasztalja meg a hüvelyi orgazmust is. 

Másrészről tengernyi férfi számára válik szexuálisan vonzóvá az anyuka, aki egy érett gyümölcsre emlékezteti őket. Egy nő, aki életet adott, akinek a vérében van a gondoskodás és a törődés, amire oly sokan vágynak. Ez pedig roppant hízelgő lehet a nők számára és csodát tehet az önbecsülésükkel!

Tehát: egy fizikailag egészséges nő, akinek helyén van az önbizalma, és van pár kellemes szexemlék a lelki albumában… miért ne vágyna a szexre?

Témába vágó könyvajánló:

A szexéhes anyuka – MILF vagyok, és élvezem

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást