Amit a ginzengről érdemes tudni

Amit a ginzengről érdemes tudni

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Amit a ginzengről érdemes tudni

Már több ezer éve ismerik és használják a ginzenget. A felhasználási lehetőségek szinte korlátlanok, jó alvászavarokra, magas és alacsony vérnyomásra egyaránt, stressz ellen, és egyben serkenti a fizikai és szellemi teljesítőképességet.

Használata nagyban hozzájárul, hogy a szervezet könnyebben vegye fel a táplálékból a vitaminokat. Ajánlják öregkori problémákra, mint letargia, változó kor, impotencia, memóriaprobléma. Ősszel és tavasszal érdemes egy-egy kúrát tartani, így bebiztosítjuk magunkat, hogy a lehető legjobb egészségben legyünk a megfázásos, vírusokkal teli időszakban. Az alábbiakban néhány érdekességet olvashatsz a ginzeng növényről:

Ember gyökérnek is nevezik, egyrészt alakja miatt, másrészt pedig azért, mert az emberi szervezet szinte minden problémáján segít. Javítja az élet élvezetével járó alapvető cselekvéseket: a ginzeng használatával valószínűleg jobban élvezzük majd az evést, alvást, szerelmi életet, és eleve sokat javulhat közérzetünk, erőnlétünk is.
  Egyik legismertebb és legelismertebb afrodiziákum, férfiaknál és nőknél egyaránt vágyfokozó hatású.
  Népszerűvé válásakor értékesebb volt az aranynál is.
  5000 éve ismerik és használják Ázsiában. Leginkább Kínában, Szibériában és Koreában, valamint Észak-Amerikában terem.
  Minél értettebb, vagyis „öregebb”, annál hatásosabb és értékesebb. Az igazán minőségi ginzeng, vagy ginzeng kivonat 5-6 éves növényből készül.
  Mivel évekig van a földben, kivonja annak minden tápanyagát. A ginzeng növény annyira kimeríti a földet, amiben növekszik, hogy begyűjtése után akár évekig is szokták pihentetni a földet.
  Kelet-Ázsiában a nagyobb példányokat gyakran ajándékozzák ezt egymásnak az emberek, ha tiszteletüket, nagyrabecsülésüket szeretnék kifejezni egymásnak. Kifejezetten értékes ajándéknak számít mind pénzbeli értéke, mind hatása szempontjából.
  Egyre többen hamisítják, ezért érdemes a dobozban található papírokat és tanúsítványokat alaposan megnézni.
  Több ezer éves termesztési és fogyasztási tapasztalatok alapján a ginzengnek erős és egyértelmű mellékhatása nem ismert, de terheseknek és szoptatós anyukáknak, esetleg magas vérnyomásúaknak nem ajánlott. Alkalmazása alatt célszerű a koffeint is kerülni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást