3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztó

3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztó

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztó

A párkapcsolatok sohasem feketék vagy fehérek, de az megállapítható róluk, hogy amíg nem ismeritek kellően egymást, addig sok félreértés lehet köztetek. Még többévi házasság után is kiderülhet, hogy mást hittél a szerelmedről, mint ami a valóság, hát még akkor, ha csak most jöttetek össze… De mik azok a jelek, amikről tévesen azt hiheted, hogy a kapcsolatotok erősségét tükrözik?

Nagyon gyorsan meg akar ismerni mindenkit

Azt gondolhatnád, szuper dolog, hogy fontosnak tartja megismerni a barátaidat, családtagjaidat, hiszen egész biztos, hogy ezzel is bizonyítani akarja: szeretne közel kerülni hozzád. De szerinted mennyire normális, hogy cseppnyi izgalom, félelem sincs benne, miközben be kell mutatkoznia leendő anyósának, apósának, vagy éppen a sógor-jelölteknek? Te is bizonyára tartasz egy kicsit a találkozásoktól, ami normális, hiszen nem tudhatod, mire számíts, hogyan fognak fogadni, és ha nagyon a szívükbe zárnak, de mégsem működik a kapcsolatotok, még több ember sérülni fog…

Éppen emiatt intő jel, ha ő azonnal a dolgok közepébe vágna, és egy hét járás után már azzal faggat, mikor viszed haza bemutatni.

Nyilván az sem szerencsés, ha egyáltalán nincs benne hajlandóság arra, hogy megismerje a szüleidet, de ennek ellentettje éppúgy veszélyes lehet. Sajnos arra utalhat, hogy a jelölted irányításmániás, magához akar láncolni, és hajlamos lehet arra, hogy kapkodjon, türelmetlenkedjen. Ez éppúgy zavaró az élet egyéb területein, mint a párkapcsolatokat illetően.

Elhanyagolja a barátait

Bizonyos szintig normális, hogy a kapcsolatotok indulásakor háttérbe szorulnak a barátaitok, és sokkal fontosabb lesz számotokra az, hogy együtt múlassátok az időt. Azonban intő jel lehet, ha a szerelmed szinte teljesen kizárja az életéből a barátait, haverjait, és úgy tűnik, teljes egészében rád akar koncentrálni. Ez persze hízeleghet az egódnak, de hosszú távon megfojthat és – ha nagyon határozott egyéniség a barátod – ezzel a praktikával elszigetelhet a saját szeretteidtől.

3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztóKép forrása: gstockstudio/Depositphotos.com

Sajnos ez egy ördögi körhöz vezethet: ő kizárja a baráti programokat, te nem akarod megbántani, ezért egyre kevesebbet jársz el szórakozni, nem tartod annyira a kapcsolatot a többiekkel.

Szépen lassan azt veszed észre, hogy egyikőtök sem megy sehova, és csak ti vagytok egymásnak, ami nem feltétlenül egészséges hosszú távon.

Ha valaki ilyen szinten rátelepszik az életedre, ráadásul nagyon korán megpróbál elszigetelni a szeretteidtől, aligha törekszik majd arra, hogy tartalmas, egyenrangú párkapcsolatot alakítson ki veled.

Teljesen behálózza az életedet

Szintén aggodalomra adhat okot az, ami egyébként a szerelem biztos jele is lehetne: ha a barátod minden órában emlékeztet arra, mennyire odáig van érted.

Folyton üzenetekkel bombáz, ajándékot küld a munkahelyedre, és állandóan olyan idézeteket oszt meg a közösségi oldalán, amik arra utalnak, hogy fülig szerelmes.

Rendszeresen képeket készít rólad, rólatok, amiket persze fel is tölt az online felületre és privátban is gyakran küldözget fotókat. Az ilyen és az ehhez hasonló magatartásformák több szempontból sem előnyösek.

Egyrészt elveszik azt az izgalmat, ami az induló párkapcsolatok kiszámíthatatlanságából ered, másrészt a legkevésbé sem férfias magatartásra utalnak, ami hosszú távon – észrevétlenül is – passzív ellenállást válthat ki belőled. Már több felmérés rávilágított arra, hogy aki mindenáron a külvilágnak akarja közvetíteni, mennyire boldog a párkapcsolata, annak általában komoly magánéleti nehézségei, gondjai vannak. Szóval nem vonzó, és nem is egészséges, ha a barátod alapvetőnek érzi, hogy egész álló nap csak egymásra gondoljatok. Ez sajnos előre jelezhet olyan problémákat, mint amilyenek a féltékenységi rohamok vagy a kontrollmánia.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást