Szerelem / Párkapcsolat

Amikor alacsony önbecsülésű a szerelmed – Hogyan segíthetsz neki?

A társadalmi elismerést szoros szálak fűzik az önbecsüléshez. Ez különösen frusztráló lehet az alacsonyabb önbecsülésű férfiak számára. Mivel a pasik nem feltétlen szeretik kimutatni a gyengeségeiket, és nem akarnak beszélni a kétségeikről, meg kell találni a módját, hogyan támogassuk őket. Ha a párod fél a kudarctól és alábecsüli a képességeit, így segítsd őt!

Biztosítsd a szeretetedről

Ha a kötelék erős köztetek a kedveseddel, akkor te is biztosan azt akarod, hogy kiegyensúlyozott, harmonikus kapcsolatban éljetek. Ha jól ismered már őt és tudod, milyen nehézségekkel küzd az önbecsülése terén, akkor ezt ne dörgöld az orra alá semmilyen helyzetben!

Olyan férfiak is alacsony önbecsülésűek lehetnek, akikről egyébként nem is gondolnánk, mert álmagabiztossággal leplezik azt.

Ha egy őszinte kapcsolatban ezek a védekező mechanizmusok már nem kellenek, akkor van akkora a bizalmi szint, hogy beleláss a személyisége rejtett zugaiba.

A kudarchelyzeteiben is biztosítsd őt a szeretetedről! Például, ha munkahelyi gondokkal küzd és elégedetlen magával, szomorúan, letörten jár haza, te mindig várd támogató öleléssel!

Dicsérő szavak

Az alacsonyabb önbecsüléssel rendelkező férfiak ki vannak éhezve a dicséretre, az elismerésre, akkor is, ha nem adják ennek semmiféle jelét.

Már egészen kicsi gyerekkorban úgy játszanak a fiúk, hogy a gyorsaság, az ügyesség, a vagányság fontos. Később, a kamasz évek alatt is kemény hierarchia tud kialakulni a fiúk közt. Az ekkor szerzett sérelmeket egy életen át cipelheti magában az ember.

Az életrevalóságnak különféle mércéi vannak a kamaszok és fiatal felnőttek körében, felnőttkorban pedig a munkahelyen való helytállás és az egzisztenciális biztonság megteremtése generál újabb kihívásokat számukra.

Az önbecsülési problémákkal küzdő férfiaknak szinte aranyat ér a kedvesük elismerő szava.

 

Sikerélmények emlegetése

Az alacsony önbecsülésű pasikat az elismerés vágya taszíthatja egy másik nő karjaiba.

Ha nem kapnak otthon elég szeretetet, ha folyton a kudarcaikkal szembesülnek, könnyen eltávolodhatnak érzelmileg a párjuktól.

Épp ezért kell odafigyelni arra, hogy sikerélmény is érje őket otthon!

Ha valamit ügyesen megbütykölt a lakásban vagy az autón, dicsérd meg, és emlegesd fel később is ezt a pozitív élményt!

 

Ne hasonlítsd máshoz

A férfiak utálják, ha másokhoz hasonlítják őket, és természetesen a nők is megalázónak tartják, ha más nőkhöz mérik őket.

Gondolj arra, hogy milyen rossz érzés lehet valakinek azt hallani, hogy más ügyesebb, kreatívabb, gazdagabb, sikeresebb, mint ő. Épp ezért sose hasonlítsd a párodat más pasihoz! Bár nem biztos, hogy beszélne róla, de mély sebeket ejthetnek rajta is a rosszul megfogalmazott, önbecsülést sértő gondolatok.

Ha megtiszteltétek egymást azzal, hogy bizalmas viszonyt alakítottatok ki, sose élj vissza ezzel! Véletlen se tégy társaságban negatív megjegyzést valami rossz döntésére, kishitű viselkedésére!

Légy te az, aki a legjobban bízik benne!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást