5+1 alternatív karácsonyfa, amivel akár a nagy fenyőt is kiválthatod

5+1 alternatív karácsonyfa, amivel akár a nagy fenyőt is kiválthatod

Címlap / Otthon / Dekor / 5+1 alternatív karácsonyfa, amivel akár a nagy fenyőt is kiválthatod

Pozsgásokból

Az elmúlt években különösen nagy divatja lett a pozsgásokkal való dekorálásnak. Ez a trend a karácsonyi időszakból sem hiányozhat, holott nem éppen tipikus kiegészítői az ünnepeknek ezek a különleges növények. Dekoráció gyanánt tökéletesek, de ha központi helyre teszed őket, akkor még a karácsonyfát is helyettesíthetik. Az elkészítési technikát tekintve a leggyakoribb alap a kúp alapú nikecell, de a hasonló formában feltekert csirkeháló is nagyszerű arra, hogy rögzítsd a pozsgásokat, majd a karácsonyi díszeket. 

 

 

Konténeres fenyők

A konténeres, földlabdás fenyők nem számítanak újdonságnak a kínálatot tekintve, már jó néhány éve megvásárolhatod őket az ünnepek során.

A tapasztalat ugyanakkor azt mutatja, hogy sok élőfenyő nem bírja ki azt a hőmérsékletváltozást, amivel az ünnepek, majd a kiültetés, szabadba történő visszatelepítés okoz. Mi a megoldás? Érdemes lehet kipróbálni a kevésbé igényes fajtákat: alig pár száz forintért vehetsz miniatűr tujákat. Ezek – ha a gondoskodás ellenére mégsem bírják ki a megpróbáltatásokat –, sokkal kisebb anyagi kiadásnak számítanak. 

 

 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást