5 álomszép raklap-bútor, amit te is szeretnél otthonra

5 álomszép raklap-bútor, amit te is szeretnél otthonra

Címlap / Otthon / Dekor / 5 álomszép raklap-bútor, amit te is szeretnél otthonra

Az egyre népszerűbb barkácsmozgalom jegyében egy ideje a figyelem középpontjába kerültek a raklapból készített bútorok. Ezek ma már nem csak egy-egy romkocsma berendezéseként állják meg a helyüket, hanem egy kis leleménnyel akár a saját otthonodban is jól mutathatnak .  Arra ügyelj, hogy olyan fát válassz, amit nem kezeltek mérgező anyaggal, és már indulhat is a lakásfelújítás – ráadásul saját kezűleg.

Kanapé

Nem is kell más, csak néhány raklap, némi festék, és persze sok-sok párna, máris elkészítheted a saját kanapédat.

A raklapokat kedved szerint csavarozhatod, így megfelelő méretű és formájú kanapét alakíthatsz ki.


Frissíteni szeretnél? Látványos lakás-felújítási tippek néhány ezer forintért


Ha a lábakra görgős kerekeket is teszel, akkor a későbbiekben a bútor szállítása is könnyebb lesz, de ez persze opcionális.

Ha kerekeket nem szeretnél a kanapé aljára, akkor szőnyeg- és parkettaboltokban kapható filcet érdemes a bútor lábaira tenni, hogy a raklap semmiképpen se karcolja össze a padlót.

Hintaágy

Bevalljuk őszintén, láttunk olyan megoldásokat is, amikor egyszerűen csak egy árva raklapot kötöttek a két végénél fogva a terasz tetejére, és már attól is teljesen odáig voltunk.

Ez azonban úgy tűnik, egy talpalatnyi földi paradicsom lehet: a felső raklap némi árnyékot is ad, a felakasztott kis mécsesek pedig gyönyörűen világítanak esténként.

Valószínű, hogy minden nyári délutánunkat itt olvasgatva töltenénk, és estére is úgy kellene bekönyörögni minket ebből a barátságos kis kuckóból.

Minimalista polc

Ezt a kis polcot nem csak azért nevezhetjük minimalistának, mert letisztult és egyszerű vonalvezetés jellemzi, de azért is, mert az elkészítésébe fektetendő energia is éppen csak megüti a minimum szintet: tulajdonképpen elég szépen lefesteni a raklapot, majd az oldalára állítani.

Ha fontos, hogy nagyon stabilan álljon, és nem akarod mozgatni, akár oda is csavarozhatod a falhoz.

Ezek után már csak egy polclapra van szükség, ami lehet valóban egy polc, egy laposabb deszka, vagy – mint esetünkben is – néhány kocka beton vagy járólap.

Tökéletes az előszobába vagy a gangra is.

Dohányzóasztal

Két, egymás tetejére tett raklap, görgős lábak és fehér festék – ennyi kell, hogy az egyszerű raklapból pofás kis dohányzóasztalt varázsolj.

A rusztikus hatáshoz dörzsöld át a félig megszáradt festéket egy durva ruhával, vagy utólag csiszold meg a bútort finom dörzspapírral.

A raklapból készített asztalka nem csak olcsó és egyedi, de azonnal használatba veheted a kis polcocskákat is – nem is lehetne ennél egyszerűbb és nagyszerűbb.

Kültéri bútor

Ha van valami, amit készen indokolatlanul drágán adnak, akkor az a kültéri bútor – nem ritkán több százezret is elkérnek egy jó minőségű ülőalkalmatosságért, ami pedig olcsóbb, az sokszor az első nyári záport sem éli túl.

De őszintén, ki akarna bolti bútort vásárolni, amikor ilyen gyönyörű kerti kanapéja is lehet?

A raklapok ráadásul jól bírják az időjárási viszonytagságokat, akár télire is a szabadban hagyhatod őket. Sokan szeretik feldobni a raklapbútort azzal, hogy kis fényforrásokat tesznek az aljába, a deszkák közé.

Ez kültéren különösen jól mutat, de a tűzveszély miatt semmiképpen se gyertyákat használj, inkább kis, akár napelemmel működő led izzókat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást